Ronnie O’Sullivan megcsinálta, majd leborult az arabok lába elé

Ronnie O’Sullivan Szaúd-Arábiát is meghódította. A hétszeres világbajnok klasszis az elődöntőben Judd Trumpot 4-2-re, majd a döntőben a világbajnoki címvédő Luca Brecelt 5-2-re győzte le a rijádi Masters döntőjében. A tornagyőzelemért 250 ezer fontot kapott, és azt sem bánja, hogy a bónuszt, a négyszázezer fontot érő aranygolyót nem teheti zsebre. Ronnie O’Sullivan így is magasztalja a viadal szervezőit, a helyszínt briliánsnak, a tornát fantasztikusnak nevezve.

2024. 03. 07. 7:41
Ronnie O’Sullivan, rijád Masters, 2024
Forrás: X
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rijádi Masters igazi villámtorna volt. Az utolsó napon, szerdán egy füst alatt bonyolították le az elődöntőket, majd a döntőt. A négy között előbb a vb-címvédő belga Luca Brecel 4-2-re verte Mark Allent, majd a két klasszishoz, egyaránt világbajnokhoz méltatlanul gyenge színvonalú meccsen Ronnie O’Sullivan 4-1-re Judd Trumpot. Amikor megkérdezték Ronnie O’Sullivant, hogyan próbál meg feltöltődni a két órával később, közép-európai idő szerint este kilenckor kezdődő fináléra, azt mondta, elszív néhány cigarettát, az talán feldobja.

Ronnie O’Sullivan, rijád, masters, Luca brecel, döntő, sznúker, snooker, aranygolyó, világbajokság, révész bulcsú
Ronnie O’Sullivan nem borotválkozott meg a döntő kedvéért… Fotó: Facebook

Így tett-e, vagy sem, a hétszeres világbajnokot mintha kicserélték volna a döntőre. Az elején még nem ment neki, de a szünet előtt kihasználva Brecel hibáját egyenlített 2-2-re, majd a folytatásban zsinórban behúzott három frémet, közte két százasat, így 5-2-re megnyerte a mérkőzést.

Fantasztikus torna, briliáns helyszín

Ronnie O’Sullivan azt sem bánta különösebben, hogy a fél millió dollárt (négyszázezer fontot) érő szuperbréket nem sikerült megcsinálnia, azaz nem lökte be a csak Rijádban szabályba iktatott aranygolyót.

– Fantasztikus torna, briliáns helyszín – dicsérte a körülményeket a Rakéta becenevű kiválóság O’Sullivan. – Az ilyen versenyeken öröm játszani: egy asztal, nagy közönség, nagyszerű hangulat, a frémek között zene szól. Mintha valami nagy buliban lettünk volna.

A hétszeres vb-győztes a Facebook-oldalára egy videót is feltöltött a szervezést dicsérve.

 

Ronnie O’Sullivan idén eddig háromból kettő

Ronnie O’Sullivannek kiváló idénye van. A „triple crown” versenyek közül már megnyert kettőt, a UK-t és a londoni Masterst és most a rijádi Mastersen is diadalmaskodott. Igaz, még hátra van az év legfontosabb felvonása, a világbajnokság, amelynek selejtezőjében ott lesz a magyar Révész Bulcsú is.

A rijádi döntő utolsó pillanatai:

Borítókép: Ronnie O’Sullivan a rijádi Masters trófeájával (Fotó: X)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.