Remélt leendő edzőjük is megnehezítheti Szoboszlaiék életét

Csütörtök este kialakult a legjobb nyolc mezőnye a labdarúgó Európa-ligában. A Liverpool a várakozásoknak megfelelően könnyedén jutott túl a Sparta Prahán, a Bayer Leverkusen viszont megszenvedett a Qarabaggal. Sokáig úgy tűnt, hogy a németek nem lesznek ott a negyeddöntőben, de végül csodát tettek. Így arra is megvan az esély, hogy a Leverkusen trénere, Xabi Alonso leendő csapatával is szembenéz a folytatásban. Liverpoolban ugyanis továbbra is abban reménykednek, hogy a nyártól a spanyol szakember küldi majd csatába Szoboszlai Dominikéket.

2024. 03. 15. 4:45
Bayer Leverkusen - FK Karabakh Agdam Xabi Alonso
14 March 2024, North Rhine-Westphalia, Leverkusen: Soccer: Europa League, Bayer Leverkusen - FK Karabakh Agdam, knockout round, round of 16, second leg in the BayArena, Leverkusen coach Xabi Alonso reacts on the touchline. Photo: Federico Gambarini/dpa (Photo by FEDERICO GAMBARINI / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Múlt csütörtökön úgy tűnt, a Qarabag vet véget a Bayer Leverkusen idénybeli veretlenségi sorozatának, de a 92. percben Patrik Schick lecsapott, és 2-2-re mentette a mérkőzést a németeknek. Csütörtökön (tegnap) úgy tűnt, a Qarabag vet véget a Bayer Leverkusen idénybeli veretlenségi sorozatának, de a 93. és a 97. percben Patrik Schick lecsapott, és megnyerte a mérkőzést (3-2) a németeknek.

NÚNEZ, Darwin; SZOBOSZLAI Dominik Liverpool
A Liverpoolnak várhatóan nehezebb dolga lesz a következő körben, mint a Sparta ellen volt (Fotó: MTI/AP/Jon Super)

Nem elírás, a cseh csatár volt mindkét meccsen az azeriek hóhéra és az övéi megmentője, neki köszönhetően táncolt vissza a Bayer Leverkusen a kiesés széléről, és ott van a legjobb nyolc mezőnyében az Európa-ligában. A német bajnokság listavezetőjén kívül az AC Milan (olasz), az AS Roma (olasz) az Atalanta (olasz), a Benfica (portugál), a Liverpool (angol), az Olympique Marseille (francia) és a West Ham United mondhatja magát a kupasorozat negyeddöntősének.

Ebben a szakaszban már nincsenek megkötések a sorsolásnál, amelyre ma 13 órakor kerül sor, így akár olasz vagy angol párharcot is láthatunk áprilisban az El-ben.

 

Xabi Alonso a Liverpool ellen?

De a liverpooliak szempontjából izgalmasabb csata lenne, ha a West Ham helyett a Bayer Leverkusennel kerülnének össze, hiszen a német csodacsapatnak Xabi Alonso a vezetőedzője, akit bizony ők is szívesen látnának a saját kispadjukon, miután Jürgen Klopp a nyáron elhagyja a Vörösöket.

Persze az is előfordulhat, hogy a spanyol tréner néhány hónapon belül kétszer is keserűséget okoz Liverpoolban. Alonso a hírek szerint inkább arra hajlik, hogy az angol klub helyett a Bayern Münchennél dolgozzon. Jelenlegi csapata pedig jelenleg legyőzhetetlennek tűnik, így ha összehozza őket a sors az Európa-liga következő fordulójában, esetleg a későbbi szakaszában, megeshet, hogy a Bayer Leverkusen töri össze Szoboszlai Dominikék négy trófeáról szőtt álmait.

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Borítókép: Xabi Alonso a Qarabag elleni mérkőzésen (Fotó: AFP/DPA)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.