Csak öt perc ünneplést engedélyezett a szövetségi kapitány, a meccs embere egyet se kért

Chema Rodriguez, a magyar kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya maximálisan elégedett a Tunézia elleni teljesítménnyel, a kilencgólos, 33-24-es győzelemmel az olimpiai selejtező első mérkőzésén, ami után azonban csak öt perc ünneplést engedélyezett. A meccs embere, Bodó Richárd visszafogottan értékelt, a hat góllal a csapat legeredményesebb embere, Lékai Máté hibákat is látott, amelyek szerinte Norvégia ellen nem férnek bele.

2024. 03. 14. 23:11
BODÓ Richárd
Férfi kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Tunézia Fotó: Bodnár Boglárka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Teljesen elégedett vagyok, mondtam előre, nagyon fontos az előső talákozó, ezért is örülök, hogy jól játszottunk. Most öt percet ünnepelhetnek a srácok, aztán megkezdjük a felkészülést Norvégia ellen – vágott bele a Tunézia ellen 33-24-re megnyert mérkőzés értékelésébe Chema Rodriguez, a magyar kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

magyar férfi kézilabda-válogatott, olimpiai selejtező, Tunézia, Norvégia, Chema Rodriguez, Bodó Richárd, Lékai Máté
Közös Himnusz-éneklés a szurkolókkal a Tunézia elleni győzelem után. Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

 A spanyol szakember részletekbe menően érthetően nem kívánt belemenni, miben bízhatunk a Portugália felett ugyancsak magabiztosan győzedelmes norvégok ellen, kimondta, ami jelenleg a legfontosabb:

– Itthon vagyunk.

 

Bodó: Kicsit csalóka az eredmény

– Kicsit nehezen kezdtünk, utána feljavultunk – utalt Bodó Richárd arra, hogy 9-9-ig szoros volt a meccs, ami után elsősorban az ő kiváló játékával, góljaival és Bánhidi Bencének adott gólpasszaival lépett meg a magyar válogatott. – Kicsit csalóka a mai eredmény, mi nagyon jól játszottunk, ők gyengébben a szokásosnál. A másik két csapat erősebb, de szeretnénk a következő mérkőzést is megnyerni – tette hozzá Bodó, akit a meccs emberének választottak.

 

Lékai: Norvégia ellen keményebb lesz

 – A második félidőben a kelleténél talán jobban is megnyugodtunk, ezért jöttek fel, ami a norvégok és a portugálok ellen nem fér bele, az a kettő keményebb mérkőzés lesz – a hatgólos a hibákat sem hallgatta el.

Összességében persze sokkal inkább az igaz, amit Chema Rodriguez mondott, elégedettek lehetünk, jól játszott a magyar válogatott.

Korai lenne bármit is elkiabálni, de a Tunézia elleni siker után annyit mindenképpen elmondhatunk, hogy ugyanúgy együtt van a csapat, mint az Európa-bajnokságon, s jól sikerült a felkészülés az olimpiai selejtezőre, hiszen mindenki frissen mozgott és működtek a figurák.

Folytatás szombaton Norvégia ellen, ami nyilván keményebb mérkőzés lesz, de okkal bizakodhatunk.

Kézilabda olimpiai selejtező, 3. csoport, 1. forduló:
Magyarország–Tunézia 33-24 (17-10)
Tatabánya, 4975 néző.
Magyar gólszerzők: Lékai 6, Bodó, Bóka, Imre 4-4, Bánhidi, Ancsin, Rosta  3-3, Ilics, Hanusz 2-2,  Sipos, Szita 1-1.

A másik mérkőzésen: Norvégia–Portugália 32-29 (18-13).

 

Borítókép: A meccs embere, Bodó Richárd fogadja a gratulációkat a társaktól (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.