Pszichológus is segített neki, kinn van a gödörből, Bodó Richárd mégsem boldog

A magyar kézilabda-válogatott játékosai igyekeztek minél gyorsabban túltenni magukat az Ausztria elleni vereségen. Bodó Richárd, akinek az első három találkozón nem ment a játék, személy szerint akár erőt is meríthetne a találkozóból, hiszen csereként beállva három látványos gólt dobott, ám persze inkább maradt volna még a gödörben. Bodó arról is őszintén beszélt, pszichológus segítségét is igénybe vette, hogy oldódjon benne a görcs és a karrierje ismét felfelé íveljen. Az biztos, hogy Horvátország ellen az ő góljaira is szükség lesz, ha nyerni akarunk, már pedig mi mást is akarnánk.

2024. 01. 19. 16:23
BODÓ Richárd
Köln, 2024. január 19. Bodó Richárd, az olimpiai kvalifikációs férfi Európa-bajnokságon szereplõ magyar kézilabda-válogatott játékosa interjút ad az MTI újságírójának a csapat kölni szálláshelyén 2024. január 19-én. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Megbeszéltük egymás között, hogy maximum tíz percig foglalkozunk az osztrákok elleni fiaskóval, mert egyszerűen nem lehet ennél többet búslakodni. Ugyanakkor valamilyen szinten biztosan megmarad a játékosok agyában az, ami Ausztria ellen történt – árulta el Hanusz Egon a drámai mérkőzés másnapján az Origónak nyilatkozva. Sportpszichológiai közhely, hogy tilos sokáig egy-egy kudarcon rágódni, de különösen egy olyan izgalmas, kiélezett meccsen elszenvedett vereségen, mint amilyenben a magyar válogatottnak Ausztria ellen volt része, nehéz, sőt lehetetlen túllépni egyik pillanatról a másikra. Bodó Richárd nyilatkozata is erről árulkodik.

BODÓ Richárd, magyar kézilabda-válogatott, pszichológus, lelki gödör, kézilabda európa-bajnokság, ausztria, horvátország
Ausztria ellen átszakadt a gát, Bodó Richárd végre háromszor is betalált (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Bodó Richárdnak az első három csoportmeccsen nem ment a játék, Ausztria ellen aztán megvillantotta, miért is alapembere a válogatottnak. Az egész nemzetközi mezőnyben neki van az egyik legerősebb lövése, ami ellen az osztrák kapusoknak sem volt ellenszerük. Bodó őszintén beszélt az elsősorban lelki megpróbáltatásokról, amelyeken keresztülment.

Bodó Richárd: Nem adom fel!

– Ezzel a három góllal léptem egy picit előre. Túl görcsösen szerettem volna az első három meccsen bizonyítani, ez nem sült el jól. Túlzott akarás van bennem.

Nehéz hónapok vannak mögöttem, de egy Európa-bajnokság nem az a verseny, ahol lenne idő a lelkek ápolgatására. Építkeznem kell, van bennem még lehetőség és vágy, de nem egyszerű. Túl vagyok én már mindenen. Beszéltem pszichológussal, olvastam könyveket, meghallgattam a családtagok biztatását. A barátok, a csapattársak is segítenek.

Nem fogom feladni, sokkal többet kell dolgoznom, ami nem egyszerű feladat – mondta a Pick Szeged játékosa az Origónak, hozzátéve egy mérkőzést még kibírt volna dobott gól nélkül, ha nyert volna a csapat.

 

A fáradtság egyre fontosabb faktor

Bodó arról is beszélt, hogy a torna előrehaladtával a fáradtság egyre fontosabb faktor. A sokat emlegetett rotáció ezért lehet fontos. Chema Rodriguez, a magyar válogatott szövetségi kapitánya eddig nem zsigerelte ki a játékosait. Balátlövőben Szita Zoltánra eddig nagyobb szerep hárult, de Bodó bizonyította, lehet rá számítani. Irányítóban Hanusz Egon és Fazekas Gergő is bevethető, jobbátlövőben Ancsin Gábor, Ilics Zorán és váltogatja egymást, s Rosta Miklós személyében Bánhidi Bencének is klasszis helyettese van.

– Ez egy kőkemény torna, rajtunk is előbb vagy utóbb kiütközik, hogy elfáradunk. Az osztrákok ellen nagyon rossz napunk volt. Nagyon remélem, hogy szerzünk még pontot, nincs rajtunk nyomás, neki kell menni a horvátoknak, nem kell félni tőlük. Nagyon remélem, hogy tudunk még meglepetést okozni ezen a tornán, s a horvátok elleni meccsen is hozzá tudom tenni a magamét – tekintett előre Bodó Richárd.

 

Izland nem segített

Izland némileg kárpótolhatta volna a magyar válogatott az Ausztria elleni vereségért, ha csütörtökön késő este legyőzi Németországot, de az ugyancsak éles meccsen végül kikapott két góllal. A magyar válogatott a folytatásban nem hibázhat, ha elődöntőbe akar kerülni.

Középdöntő, I. csoport

Az 1. forduló eredményei:
Ausztria–Magyarország 30-29
Németország–Izland 26-24
Franciaország–Horvátország 34-32

A szombati 2. forduló programja:
Franciaország–Izland 15.20
Magyarország–Horvátország 18.00:
Németország–Ausztria 20.30: 

Az állás:
1. Franciaország 4 pont
2. Ausztria 3
3. Magyarország 2 (62-55)
4. Németország 2 (56-57)
5. Horvátország 1
6. Izland 0.

Bóka Bendegúz Kibédi Péternek a horvátok elleni meccsről is beszélt:

Borítókép: Bodó Richárdot megviselték az elmúlt hónapok nehézségei (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.