Zverev ellenfele dühében szétverte ütőjét, de volt fair play díjas jelenet is + videó

Kialakultak az alsó ág nyolcaddöntői az Indian Wells-i ATP 1000-es tenisztornán. A nyolc versenyben maradt játékos közül Marozsán Fábián az egyetlen, aki nem kiemelt, ő Carlos Alcaraz ellen folytatja szereplését. Alexander Zverev szettlabdákat hárított, Ben Shelton argentin ellenfelének is köszönetet mondhatott, miután Francisco Cerúndolo megadott neki egy pontot.

2024. 03. 11. 10:29
BNP Paribas Open 2024 - Day 8
INDIAN WELLS, CALIFORNIA - MARCH 10: Francisco Cerundolo of Argentina plays a forehand volley against Ben Shelton of the United States in their third round match during the BNP Paribas Open at Indian Wells Tennis Garden on March 10, 2024 in Indian Wells, California. Clive Brunskill/Getty Images/AFP (Photo by CLIVE BRUNSKILL / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Getty Images/AFP/Clive Brunskill
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ATP 1000-es versenyeken rendre összegyűlnek a világ legjobb férfi teniszezői, igaz, a Grand Slam-tornákkal ellentétben itt csak két nyert szettre játszanak. Az év első ilyen besorolású tornája Indian Wellsben nem okoz csalódást, a sűrű mezőnyben pedig egy magyar játékos, Marozsán Fábián is jól szerepel. Az alsó ágon rajta kívül csak kiemelt játékosok jutottak be a nyolcaddöntőbe: Carlos Alcaraz, Jannik Sinner, Alexander Zverev, Alex De Minaur, Sztefanosz Cicipasz, Ben Shelton és Jiri Lehecka.

Alexander Zverev at Indian Wells
Alexander Zverev szettlabdákat hárított Indian Wellsben (Fotó: DPA Picture-Alliance via AFP/Maximilian Haupt)

Közülük Lehecka az, akinek ehhez borítania kellett a papírformát, a cseh teniszező az orosz Andrej Rubljovot győzte le. Az egyaránt tornadöntőből érkező Alexander Bublik és Alex De Minaur csatájából az ausztrál került ki győztesen.

Magabiztosan menetel eddig az Australian Open idei győztese, Jannik Sinner, aki 2024-ben még nem veszített meccset.

Fair play díjas jelenet a teniszpályán

Sinnert a tavalyi US Open óta is mindössze ketten győzték le: Novak Djokovics és Ben Shelton. Indian Wellsben a szerb világelsővel csak a döntőben futhat össze az olasz játékos, ahhoz viszont még három meccset kell nyernie, az elsőt éppen Shelton ellen. A balkezes amerikai nagy csatában, döntő szett tie breakben jutott tovább az argentin Francisco Cerúndolo ellen.

Cerúndolo a mérkőzés korai szakaszában egy rosszul eltalált ütése után hangosan bosszankodott, majd amikor a labda mégis beesett, megállt, átadva Sheltonnak a pontot. A székbíró is vette a lapot, jelezte, hogy az ellenfél megzavarása miatt ért véget a labdamenet.

Sheltont egyébként túlságosan nem zavarta meg az eset, viccesen meg is jegyezte ellenfelének, hogy sima ütéskísérő nyögésnek érzékelte a túloldalról érkező hangot.

Mindenesetre nem csoda, hogy a szoros meccs végén is jó hangulatban fogtak kezet a játékosok, Sheltonnak sok sikert kívánt Cerúndolo, aki már máskor is megmutatta sportszerűségét nagy tornán.

Zverev ellenfelénél elszakadt a cérna

Kevésbé volt példamutató, amit Tallon Griekspoor tett Indian Wellsben. A holland teniszezőnek szettlabdái voltak Alexander Zverev ellen, mégis a német olimpiai bajnok nyerte meg az első játszmát, mire Griekspoor ripityára törte az ütőjét.

A második szett már simábban lett Zverevé, aki De Minaur ellen folytatja szereplését.

Borítókép: Francisco Cerúndolo nagy csatában esett ki, népszerű vesztesként távozhatott (Fotó: Getty Images/AFP/Clive Brunskill)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.