Az Arsenal vagy a Bayern lehet dühös az elmaradt büntető miatt? + videó

Az Arsenal és a Bayern München 2-2-re végződött Bajnokok Ligája-mérkőzésének lefújása után Bukayo Saka dühösen kiabált Glenn Nyberg svéd játékvezetővel, a londoniak támadója szerint büntető járt volna az esése miatt a 95. percben. Az eset az angol szakértőket is megosztotta, Mikel Arteta, az Arsenal vezetőedzője pedig nem foglalt állást a kérdésben. A Bayern München mestere, Thomas Tuchel viszont nemcsak számon kért egy tizenegyest a játékvezetőn, hanem azt mondta: Nyberg is tudta, hogy büntetőt kellene ítélnie a Bayern javára, de nem akart.

2024. 04. 10. 8:04
London, 2024. április 9.
Alphonso Davies, a Bayern München (az elõtérben) és Bukayo Saka, az Arsenal játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntõjének elsõ, Arsenal-Bayern München mérkõzésén a londoni Emirates Stadionban 2024. április 9-én.
Bukayo Saka (pirosban) gólt szerzett, de a lefújás után nagyon dühös volt Fotó: MTI/EPA/Andy Rain
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hosszabbítás utolsó percben az Arsenal támadója, eltolta a labdát a Bayern München kapusa, Manuel Neuer mellett, majd elesett a tizenhatoson belül. Glenn Nyberg továbbengedte a játékot, és a VAR-szobából sem buzdították arra, hogy újranézze a monitor előtt az esetet. Volt azonban a mérkőzésnek egy korábbi, egészen banális jelenete, amelynél Thomas Tuchel, a Bayern vezetőedzője szerint a svéd bíró is úgy érezte, hogy büntetőt kellett volna fújnia, méghozzá a bajorok javára, de mégsem tette meg.

London, 2024. április 9.
Harry Kane, a Bayern München játékosa büntetõbõl megszerzi csapata második gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntõjének elsõ, Arsenal-Bayern München mérkõzésén a londoni Emirates Stadionban 2024. április 9-én.
lőhetett egy büntetőt a meccsen, de Thomas Tuchel szerint még egy tizenegyes járt volna a Bayern München javára. Fotó: MTI/AP/Frank Augstein

 Saka a lefújás után hevesen reklamált Nybergnél, a svéd játékvezető azonban nem izgatta túlságosan magát.

Korábban Saka szerezte a mérkőzés első gólját. Az angol támadó esete a brit szakértőket is megosztotta.

 

Járt büntető Saka buktatásáért?

– Hogyan lehet, hogy nem adták meg? Nem hiszem el, hogy a VAR-ral együtt is ez a döntés született – dühöngött Rio Ferdinand, a Manchester United korábbi játékosa, a TNT Sports szakértője.

A Sky Sportson dolgozó korábbi Arsenal-játékos, Steve Sidwell szerint viszont jól döntött a játékvezető.

– Saka az, aki Neuer lábába akasztja a sajátját. Ravasz tett, de a játékvezető tökéletes ítéletet hozott. Ha büntetőt ítél, azzal rossz döntést hozott volna.

Mikel Arteta, az Ágyúsok vezetőedzője nem foglalt állást.

– Nem láttam az esetet. A döntés megszületett, már nem változtathatunk rajta. A meccs közben sem Saka reakcióját figyeltem, hanem azt, hogy mi történik a túloldalon, hiszen még zajlott a mérkőzés, mi pedig csak tíz emberrel védekeztünk.

Az Arsenal szurkolói más ítélet szerint is dühösek voltak a meccs után, Harry Kane a könyökléséért csak sárga lapot kapott.

 

Thomas Tuchel szerint büntető járt volna az óvodás hibáért

Míg Arteta diplomatikus maradt, kollégája, Thomas Tuchel nem rejtette véka alá, hogy szerinte csapatának 2-1-es Bayern-vezetésnél újabb büntetőt kellett volna kapnia. Korábban Harry Kane tizenegyesből szerezte meg a vezetést a münchenieknek.

David Raya kirúgása után Gabriel a kezébe vette a labdát, majd ő is elvégezte a kirúgást.

– Ami igazán dühössé tesz, az a pályán adott magyarázat. A játékvezető azt mondta a játékosaimnak, hogy óvodás hiba volt, és ilyenért nem fog büntetőt ítélni a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Borzasztó magyarázat, eszerint saját hatáskörben dönt a kezezésekről. Akár óvodás, akár felnőtt hiba, ez egy nagy súlyú döntés, amely minket sújtott – dohogott Thomas Tuchel.

Bajnokok Ligája, negyeddöntők, első mérkőzések

Keddi eredmények
Arsenal (angol)–Bayern München (német) 2-2 (1-2), gólszerzők: Saka (12.), Trossard (76.), illetve Gnabry (18.), Kane (32.)
Real Madrid (spanyol)–Manchester City (angol) 3-3 (2-1), gólszerzők: Camavinga (12.), (14.), Valverde (79.), illetve B. Silva (2.), Foden (66.), Gvardiol (71.)

Szerdai program
Paris Saint-Germain (francia)–Barcelona (spanyol) 21.00 (tv: M4 Sport)
Atlético Madrid (spanyol)–Borussia Dortmund (német) 21.00 (tv: Sport 1)

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.