Vándorcirkuszt csinálna Szoboszlai klubjából a Liverpool elnöke

Furcsa ötletről beszélt a Liverpool elnöke, Tom Werner: azt szeretné, ha a jövőben Szoboszlai Dominik csapata New Yorkban, Tokióban, Los Angelesben, Rióban vagy éppen Rijádban is játszhatná a meccseit. Mármint nem hírverő mérkőzéseket a felkészülési időszakban, hanem a Premier League tényleges bajnokijait.

2024. 06. 09. 18:00
English Premier League - Liverpool vs Crystal Palace
Szoboszlai Dominik a Liverpool szurkolói előtt készülődik szöglethez. A klub elnöke azt szeretné, ha a világ számos pontján megtehetné ugyanezt. Fotó: EPA/ADAM VAUGHAN
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az már megszokott, hogy a világ legnagyobb futballklubjai túlnőnek a városukon, sőt az adott országon is, és globális márkát építenek. Ennek jegyében a felkészülési időszakban elutaznak Ázsiába vagy éppen az Egyesült Államokba hírverő meccseket játszani, amit hivatalosan edzőtábornak tüntetnek fel. Most azonban a Szoboszlai Dominiket is foglalkoztató Liverpool elnöke hajmeresztő ötlettel állt elő, szúrta ki az Origó.

English Premier League - Liverpool vs Crystal Palace
Szoboszlai Dominik a Liverpool mezében, egyelőre angol földön. Fotó: EPA

Tom Werner – aki egyben a Boston Red Sox baseballcsapatának az elnöke is – a New York Timesnak adott interjúban arról beszélt, hogy szerinte a liga egyes mérkőzéseit világszerte kellene lejátszani.

„Komolyan hiszek abban, hogy egy napon a Premier League mérkőzéseit New Yorkban fogják játszani. Még van egy olyan őrült ötletem, miszerint eljön majd a nap, amikor meccset játszunk Tokióban, majd néhány órával később már Los Angelesben lépünk pályára, aztán Rióban, kicsit később pedig Rijádban” – szemlézte az amerikai üzletember szavait az Origó az Independent cikke alapján.

Werner az interjúban elmondta: tisztában van azzal, hogy a Premier League-csapatok helyi szurkolói ellenzik az ötletet, mivel óriási költségekkel járna, ha például a tengerentúlra is elkísérnék a csapatukat. Megoldásként az amerikai üzletember azt javasolta, hogy olcsó repülőjegyekkel és szállásokkal kiküszöbölhető lehetne a probléma. Azonban sajtóhírek szerint a Liverpool fő tulajdonosa, John W. Henry sem lelkesedik Werner ötleteiért.

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.