Varga mellett a Fradi új brazil középpályása is eltörte az arccsontját

A Transfermarkt információja szerint a Ferencváros kétmillió eurót fizetett az új brazil támadó középpályásért, Kady Borgesért, akivel hároméves, 2027 nyaráig szóló szerződést kötött. A játékos egy évvel ezelőtt Varga Barnabáshoz kísértetiesen hasonló súlyos fejsérülést szenvedett.

2024. 07. 10. 17:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint arról beszámoltunk, a Ferencváros szerződtette az FK Krasznodar brazil támadó középpályását, Kady Borgest. A játékos vételárát üzleti titokként kezeli a Fradi, de a  Transfermarkt információja szerint a zöld-fehérek kétmillió eurót fizettek az új brazil támadó középpályásért.

Kady Borges tavaly tavasszal Varga Barnabáshoz hasonló, súlyos fejsérülést szenvedett. Forrás: Fradi.hu

Borges egészen kiváló labdarúgó, amiről a Fradi-közönség is meggyőződhetett, amikor a vezetésével az azeri Quarabag a 2022-es BL-selejtezőben a hazai döntetlen után 3-1-re nyert az Üllői úton, kiverve ezzel a Ferencvárost. Nos, egy későbbi történet bizakodással töltheti el a zöld-fehér szurkolókat Varga Barnabás felépülésével kapcsolatban, ugyanis Borges kísértetiesen hasonló, súlyos fejsérülést szenvedett.

A brazil labdarúgó a Krasznodar játékosaként 2023 áprilisában agyrázkódást szenvedett, valamint eltört az arc- és a felsőállkapocscsontja a Szpartak Moszkva elleni összecsapáson. Még a sérülést kiváltó eseménysor is hasonlított Varga Barnabás skótok elleni sérüléséhez: egy fejpárbaj során a levegőben ütközött Georgij Dzsikijával, az ellenfél egyik játékosával, majd rövid időre elveszítette az eszméletét, és mentővel kellett kórházba szállítani.

Nos, Borges relatíve hamar felépült a sérüléséből, és már júliusban visszatért a pályára, majd a szezon során 26 bajnoki meccsen lépett pályára. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.