Brazíliából erősít és türelmet kér a Fradi

Brazil támadó középpályás érkezett új igazolásként a Ferencvároshoz. A Quarabag elleni Bajnokok Ligája-selejtezőben már megismert Kady Borges az orosz élvonalbeli Krasznodarból érkezett a bajnokságra és a BL-re készülő zöld-fehérekhez. Az első fordulóból esedékes DVSC–FTC bajnokit elhalasztották, a meccset december 4-én, szerdán 19 órakor rendezik meg.

2024. 07. 08. 17:45
Forrás: fradi.hu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Isaac Pappoe és Raul Gustavo után újabb játékossal erősítette meg keretét bajnoki címvédő Ferencváros. A jelenleg ausztriai edzőtáborban készülő Fradiban folytatja pályafutását a brazil származású támadó középpályás, Kady Borges, aki az orosz élvonalbeli Krasznodartól érkezett.

A Fradi nemcsak erősít, edzőtáborozik, hanem az első bajnokiját is elhalasztotta (Fotó: fradi.hu)

– Kadyt nem kell senkinek sem bemutatni, hiszen nem is olyan rég személyesen is megtapasztalhattuk, hogy milyen képességekkel rendelkezik, a Qarabag elleni Bajnokok Ligája-selejtezők alkalmával láthattuk őt a mieink ellen játszani. Ő egy nagyon dinamikus játékos, aki a pálya utolsó harmadában folyamatos gólveszélyt jelent, akár az előkészítéseivel, akár a saját helyzeteivel – jellemezte az FTC sportigazgatója, Hajnal Tamás az új játékost, hozzátéve, Borges tapasztalt labdarúgó, aki tudja, milyen egy selejtezősorozatban nyomás alatt teljesíteni. Azt várja tőle a brazil támadótól, hogy gyorsan illeszkedjen be és már a BL-selejtezőben a csapat segítségére legyen.

Szükség is van az erősítésre, mert könnyen előfordulhat, hogy nemcsak érkeznek, hanem távoznak is kulcsjátékosok. A 27-szeres magyar válogatott hátvéd, az Európa-bajnokságon is szerepelt Botka Endre hét éve a Ferencváros labdarúgója. A védő csütörtök óta a Bajnokok Ligája selejtezőjére készülő együttes keretével tréningezik Ausztriában, ám az Eb-n mutatott teljesítményével felhívta magára a figyelmet, így nem kizárható, hogy klubot vált.

A csapat egyébként lejátszotta a második összetartás első edzőmeccsét a bolgár CSZKA ellen, amelynek 1-1 lett a végeredménye. Pascal Jansen ezen a meccsen csapatkapitányt is váltott, és a második félidőben Dibusz Dénes helyett a 18 éves Tóth Alex volt a csapat vezére.

Varga Barnabás otthon gyógyul

Sajnos nem tarthatott a csapattal az elmúlt két szezon gólkirálya, az Európa-bajnokságon súlyos fejsérülést szenvedett Varga Barnabás. A Fradi centere szülőfalujában, Szentpéterfán gyógyul. Varga minél hamarabb szeretne visszatérni, a klub elnöke, Kubatov Gábor elmondta, nem tartja kizártnak, hogyha minden rendben lesz, akkor a csatár már hat hét múlva ismét pályára léphet az arcát védő maszkban.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) korábban kisorsolta az OTP Bank Liga új idényének párosításait, amelynek értelmében július 27-én, szombaton a DVSC otthonában léptünk volna pályára, azonban a Versenybizottság hétfői döntésének értelmében ezt a találkozót elhalasztják: az új időpont 2024. december 4. szerda, 19.00.

Augusztus 3-án kezdi meg a Fradi a bajnoki szereplését

Pascal Jansen együttese így augusztus 3-án, szombaton 19.45-től a Kecskemét ellen, a Groupama Arénában kezdi meg címvédő hadjáratát az OTP Bank Liga 2024/25-ös kiírásában. A Fradi első hazai tétmérkőzésre azonban nem kell augusztusig várnia a szurkolóknak, ugyanis július 23-án, kedden a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében a zöld-fehérek kiemeltként fogadják a The New Saints (walesi)–FK Decic (montenegrói) párosítást győztesét!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.