Egy tinire bízza a Fradit az új holland edző?

Pascal Jansen húzott egy merészet, és a csapatkapitányi karszalagot rábízta a 18 éves Tóth Alexre. A fiatal játékos számára nagy motiváció a jövőre nézve, hogy ő vezethette a csapatot a CSZKA 1948 ellen.

2024. 07. 08. 8:58
Forrás: fradi.hu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Javában tart a Ferencváros második ausztriai edzőtábora, és a zöld-fehérek a bolgár CSZKA ellen már túl is vannak az első megméretésen, mely 1-1-re végződött. Legközelebb a horvát NK Istra 1961 ellen tesztelhetik a tréningeken begyakorolt mozgásformákat és különböző taktikai elemeket Dibusz Dénesék.

Pászka Lóránd góljával egyenlített a Fradi a bolgárok ellen  Fotó: fradi.hu

Mindenesetre a bolgárok ellen a második játékrészben különleges dolog történt a 18 éves Tóth Alexszel, ugyanis a mindössze 18 éves középpályás viselhette a csapatkapitányi karszalagot, és edzőmeccs ide vagy oda, ez egy ifjú tehetség karrierjében fontos mérföldkő lehet – számolt be a fradi.hu.

Ez hatalmas megtiszteltetés, egyébként is a felnőttek között csapatkapitánynak lenni, nemhogy a Ferencvárosban, és nemhogy ilyen nevek mellett. Meglepetésként ért engem, hogy a CSZKA 1948 Szófia elleni meccsünk második félidejében megkaptam a csapatkapitányi karszalagot, de mint mondtam, ez egyben egy nagy megtiszteltetés is volt, és nagy motivációt ad nekem a jövőre nézve – mondta Tóth Alex.

„Légy vezére a csapatnak”

Az új vezetőedző, Pascal Jansen egyetlen dolgot kért a fiatal játékostól, mielőtt a második félidőre a csapat kifutott a pályára.

Félidőben odahívott magához, feladta rám a szalagot, és annyit mondott, hogy legyek vezér, ez volt a kérése – folytatta a középpályás.

A mérkőzés utáni napon természetesen nem maradhatott el a csapattársak viccelődése sem, miszerint kitúrta Dibuszt a csapatkapitányságból.

Már ugratják a többiek, hogy kitúrta Dibuszt

Szeretem a srácoktól ezeket a zrikákat, tudom, hogy ezekben semmi komoly nincs, természetesen mindannyian tudjuk, hogy a csapat első számú vezetője Dibusz Dénes, de motivál, hogy csapatkapitány lehettem, remélem, még lesz rá lehetőségem.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.