Élő közvetítés
Anglia
ÉLŐ
Szlovákia

Varga Barnabást nem kellett újraéleszteni – megszólalt a játékost a pályán ellátó orvos

Nyilatkozott Varga Barnabás sérüléséről, az azt követő feszült percekről a magyar játékost ellátó egyik orvos. Raymond Best, a VfB Stuttgart csapatorvosa szerint Varga Barnabást nem kellett nem kellett újraéleszteni, a magyar válogatott játékosa magánál volt és reagált az ellátása közben.

2024. 06. 28. 9:32
Varga Barnabás, sérülés
A feszült pillanatok, amikor még nemn tudtuk, mi történt Varga Barnabással Fotó: Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Amikor megérkeztünk, először a legfontosabb életfunkciókat ellenőriztük, mint a szív, légzés, keringés. Ilyenkor a legfontosabb, hogy ebből a szempontból van-e szükség valamilyen segítségre. Szerencsére ebből a szempontból minden rendben volt, Varga magánál volt és reagált, a lábait is tudta valamennyire mozgatni” – Raymond Best, a VfB Stuttgart csapatorvosa így elevenítette fel a Varga Barnabás sérülése utáni másodperceket, miként az Origó idézi a svájci 20min portált.

Varga Barnabás EURO - 2024 Skócia - Magyarország, sérülés, orvos
Így ütközött Varga Barnabás Angus Gunn-nal. Fotó: Mirkó István

Ebből azt szűrhetjük le, amit az UEFA is állít, miszerint minden rendben zajlott , a mentősök urai voltak a helyzetnek. Ennek némileg ellentmond, hogy a magyar válogatott csapatorvosa, aki az elsők között ért oda Vargához, X-et formázott a kezével, ezzel is arra utalva, hogy súlyos a helyzet, továbbá is türelmetlenül nógatta a mentősöket, ugyan, vigyék már a hordágyat.

„Amikor a vizsgálatokat befejeztük, egy speciális hordágyon levittük a játékost a pályáról, majd a magyar orvos vette át az irányítást, így mindenkinek egyszerűbb volt a kommunikáció” – folytatta a beszámolót Best, aki az ismert diagnózisról is beszélt: Varga Barnabás agyrázkódást szenvedett, és eltört az arccsontja.

Raymond Best szerint a panaszok ellenére remek volt az együttműködés a magyar orvosokkal, meg is ölelték egymást, miután mindannyian megkönnyebbültek, hogy a játékos nincs életveszélyben.

Varga Barnabás a vasárnapi Magyarország–Skócia találkozón ütközött a skótok kapusával, Angus Gunn-nal, hétfőn megműtötték, szerdán hazatért, ami után nyilatkozott is az esetről. Egyelőre még vitatott, hogy a Ferencváros középcsatára mikorra épül fel és léphet legalább maszkban pályára.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.