Ez lehet az a kép, ami miatt Hámori Luca Algériában össztűz alá került + videó

Amint arról beszámoltunk, Algéria megpróbálja elhallgattatni a kritikus hangokat; jogi lépésekkel fenyegetnek mindenkit, aki megkérdőjelezi X- és Y-kromoszómával rendelkező ökölvívójuk nőiségét. Imane Helif a párizsi olimpián ma a nyolc között Hámori Luca ellen lép ringbe.

2024. 08. 03. 16:35
Hámori Luca kőkemény meccs elé néz Fotó: Illyés Tibor
Hámori Luca kőkemény meccs elé néz Fotó: MTI/Illyés Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sajtóértesülések szerint Hámori Luca ellen már panaszt is tettek az algériaiak a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál. Versenyzőnket azzal vádolják, hogy a közösségi médiában elfogadhatatlan kijelentéseket tett Imane Heliffel kapcsolatban. Holott erről szó nincs, csupán a tényeket ismertette.

Hámori Luca, Iman Helif
Hámori Luca ringbe lép Imane Helif ellen (Forrás: Facebook/Magyar Ökölvívó-szakszövetség)

Az Algérie Football Média mindenesetre ma megosztott egy képernyőmentést, amelyek tartalma korábban Hámori Luca Instagram-sztorijában lehetett látható. A bejegyzés egy továbbposztolt kép, kommentár, a konkrét eset és személyek említése nélkül.

Íme:


Az Algérie Football Média a saját bejegyzésében arra biztatja Imane Helifet, hogy ríkassa meg a versenyzőket – ez ám a sportszerűség csúcsa!

Imane Helif pedig Algériában nemzeti hős lett:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.