A Barcelona fekete napja, érdekes különbség Flick és Xavi között

Vereséggel kezdte az átalakult Bajnokok Ligája ligafázisát a Barcelona. A katalánok Eric García piros lapja miatt már a tizedik percben emberhátrányba kerültek, s végül 2-1-es vereséget szenvedtek a Monaco otthonában. Óhatatlanul is eszünkbe jut az előző idény, amikor a Barcelona szintén korán piros lapot kapott a PSG elleni negyeddöntő visszavágóján. Csütörtökön a Barcelona edzője, Hansi Flick sokkal méltóságteljesebben viselte a helyzetet, mint tavasszal elődje, Xavi.

2024. 09. 20. 7:56
Hansi Flick Barcelona Bajnokok Ligája Monaco vereség piros lap Ansu Fati
Hansi Flick a hajrába Ansu Fati pályára küldésével próbált pontot menteni Fotó: X/FC Barcelona
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt hónap után játszott újra Bajnokok Ligája-meccset a Barcelona, s szinte ugyanúgy járt, mint az előző idény végén, a PSG elleni negyeddöntőben. Akkor Araújo kapott piros lapot az első félidőben utolsó emberként elkövetett szabálytalanságért, az új idény nyitányán a fekete mezben játszó Barcelona védője, Eric García a Monaco ellen már a tizedik percben erre a sorsra jutott. Mindkétszer vereség lett a vége, érdemes viszont összevetni az akkori vezetőedző, Xavi és utódja, Hansi Flick reakcióját.

Barcelona Monaco Bajnokok Ligája vereség piros lap Ilenikhena
Ilenikhena lőtte a Monaco győztes gólját az emberhátrányban küzdő Barcelona ellen. Forrás: X/AS Monaco

Xavi azon a meccsen látványosan dühöngött, ami végül a kiállításához vezetett, a meccs után pedig mindennek elmondta a játékvezetőt, Kovács Istvánt. Flick sokkal higgadtabb volt, igaz, ezúttal a tét is kisebb volt, a Monaco otthonában elszenvedett 2-1-es vereség még távolról sem jelenti a Barcelona kiesését.

 

Flick: A piros lap megváltoztatta a mérkőzést

García piros lapjáért legalább annyira felelős volt Ter Stegen kapus, mint maga a védő: a német hálóőr elpasszolta a labdát, Minaminót pedig egyértelműen szabálytalanul állította meg García, jogos volt a piros lap.

– Félreértés volt, sajnálom Ericet, mert súlyos árat fizetett érte – mondta a meccs után Ter Stegen. – Nyolcvan percet játszottunk emberhátrányban, nem kellett volna így történnie, de néha előfordul a futballban. Így is kitettünk magunkért, végül egy góllal veszítettünk, amelyik a semmiből jött, és nem volt megérdemelt.

A Barcelona vezetőedzője, Flick viszont igazságosnak tartotta a Monaco győzelmét, a piros lap jogosságát pedig meg sem próbálta vitatni. – A piros lap megváltoztatta a mérkőzést. Pozitívum, hogy csapatként próbáltunk védekezni és támadni. Voltak lehetőségeink, de a Monaco megérdemelte a 2-1-es sikert – értékelt Flick, aki egyáltalán nem aggódik amiatt, hogy a vereség miatt a Barcelona továbbjutása veszélybe került volna.

 

Bajban a Barcelona az új BL-rendszerben?

Korai is lenne egy forduló után bármelyik csapatot temetni. A tabellát sem érdemes még túlelemezni, bár érdekesség, hogy a Barcelona nulla ponttal is továbbjutó helyen áll. Ahogy a grafika is mutatja: nyolc forduló után az első nyolc helyezett a nyolcaddöntőbe jut majd, a 9–24. pozícióban záró csapatoknak beiktatnak egy külön kieséses párharcot, amelyen keresztül a legjobb tizenhat közé juthatnak.

Egy botlás tehát bőven beleférhet a nagy csapatoknak, aggódni egyelőre biztosan nem kell a Barcelona szurkolóinak. A katalánok szezonbeli második BL-meccsükön október 1-jén a svájci Young Boyst fogadják.

A Monaco először győzte le Bajnokok Ligája-mérkőzésen a Barcelonát, a két csapat korábbi két BL-meccsén katalán siker született. Az UEFA a hercegségbeli csapat első találatát a csütörtöki játéknap egyik legszebbjeként is kiemelte.

Bajnokok Ligája, 1. forduló, csütörtöki eredmények

Atalanta (olasz)–Arsenal (angol) 0-0

Atlético Madrid (spanyol)–RB Leipzig (német) 2-1 (1-1), gólszerzők: Griezmann (28.), Gimenez (90.), illetve Sesko (4.)

AS Monaco (francia)–FC Barcelona (spanyol) 2-1 (1-1), gólszerzők: Akliouche (16.), Ilenikhena (71.), illetve Yamal (28.), piros lap: García (10., FC Barcelona)

Brest (francia)–Sturm Graz (osztrák) 2-1 (1-1), gólszerzők: Magnetti (23.), Sima (56.), illetve Fernandes (öngól, 45+1.), piros lap: Lavalée (Sturm, 89.)

Crvena zvezda (szerb)–Benfica (portugál) 1-2 (0-2), gólszerzők: Milson (86.), illetve Aktürkoglu (9.), Kökcü (29.)

Feyenoord (holland)–Bayer Leverkusen (német) 0-4 (0-4), gólszerzők: Wirtz (5., 36.), Grimaldo (30.), Wellenreuther (45., öngól)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.