„Gulácsi nem szerencsétlenkedett” – a stúdióban megvédték a kapust + videó

A labdarúgó Bajnokok Ligájában az RB Leipzig csütörtök éjjel 2-1-es vereséget szenvedett az Atlético Madrid otthonában. A németeknél Gulácsi Péter és Willi Orbán is a pályán élte meg, hogy a spanyolok a 90. percben szerzik meg a győztes gólt. Marco Rose vezetőedző szerint csapata mindent kiadott magából.

2024. 09. 20. 5:13
A lipcseiek megköszönték a biztatást a szurkolóiknak
A lipcseiek megköszönték a biztatást a szurkolóiknak Forrás: X/RB Leipzig
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A találkozón az RB Leipzig egy kontra végén már a 4. percben megszerezte a vezetést, Benjamin Sesko fejelt az Atlético Madrid kapujába. A 28. percben aztán Antoine Griezmann egyenlített, 11 méterről kapásból hatalmas erővel a földre rúgta a labdát, a felpattanót Gulácsi Péternek esélye sem volt hárítania. A házigazda győztes gólja a 90. percben született: Griezmann – a meccs legjobbja – ívelt balról a kapu elé, José Maria Giménez az ötösen belül magasabbra ugrott, mint Nicolas Seiwald, és a jobb alsó sarokba fejelt. Erre a beadásra talán Gulácsi kimozdulhatott volna, de bízhatott Seiwaldban.

Antoine Griezmann
Antoine Griezmann Fotó: X/Actu Foot

 

A találkozón volt egy jelenet, amikor úgy tűnt, hogy a nagy kavarodásban Gulácsi nem találja a labdát, de a Sport TV stúdiójában az 50-szeres válogatott Bognár György szakkommentátor, a Paks vezetőedzője arra mutatott rá, hogy a kapus ütötte nagy bravúrral a kapufára („Gulácsi nem szerencsétlenkedett” – mondta Bognár), a visszapattanó pedig végül nem csorgott be a lipcsei kapuba.

 Simeone: Nyolcvan százalékban mi irányítottunk

– Azután, hogy a meccs elején az ellenfelünk egy ellentámadásból megszerezte a vezetést, kontroll alatt tartottuk az akcióikat, és szerintem a találkozó nyolcvan százalékában mi irányítottuk a játékot – szögezte le Diego Simeone, az Atlético Madrid vezetőedzője. – Több különböző variációnk volt a támadásokra, három-négy nagy helyzetet is kidolgoztunk, amik kimaradtak, de egy szép támadás végén Llorente és Griezmann összehozta az egyenlítést. A meccs végén pedig Giménez igazán pompás gólt szerzett. De az egész csapat nagyszerű munkát végzett.

Ez a gól döntött a 90. percben:

– A csapat ma mindent kiadott magából – jelentette ki Marco Rose, az RB Leipzig vezetőedzője. – Nagyon jól kezdtük a meccset, de aztán hibák csúsztak a játékunkba, aminek az is a magyarázata, hogy öt olyan játékosunk volt a pályán, aki huszonegy éves vagy fiatalabb. Az Atlético rutinos csapat, és a szurkolótábora támogatását is élvezve kihasználta, hogy elveszítettük az önbizalmunkat. Jobban kellett volna hinnünk magunkban, különösen akkor, amikor vezettünk. Az Atlético a meccs legvégén fordított, ami nagyon bosszantó tud lenni, azonban ebből is tanulni fogunk.

A WhoScored értékelése – Gulácsi Péter és Willi Orbán is alacsony osztályzatot kapott a többiekéhez képest:

 

 

 

Melyik a nap gólja?


 A Bajnokok Ligájában az alapszakasz állása az 1. forduló után:

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.