Lamine Yamal hatalmas öröméből nagy szomorúság lett, Gulácsiék a végén buktak el

A labdarúgó Bajnokok Ligájában az alapszakasz első fordulójának csütörtöki műsorában a Barcelona a 10. perctől emberhátrányban játszott a Monaco otthonában, majd 1-0-s hátrányba került, Lamine Yamal egyenlített, de a Barca végül 2-1-re kikapott. Az Atlético Madrid hazai pályán 2-1-re legyőzte a Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipziget.

2024. 09. 19. 22:56
Lamine Yamal így örült az első BL-góljának
Lamine Yamal így örült az első BL-góljának Forrás: X/FC Barcelona
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A La Liga 2024 /25-ös szezonjában a Barcelona mind az öt mérkőzését megnyerte, a gólkülönbsége 17-4, a bajnoki rajt előtt azonban az utolsó felkészülési meccsét éppen azzal a Monacóval szemben bukta el hazai pályán 3-0-ra, amellyel a BL-ben most az első fordulóban összekerült. S az a bizonyos augusztus 12-i meccs nem is tét nélküli volt, a Joan Gamper-kupáért játszott találkozón hagyományosan a Barca alapítójának emléke előtt tisztelegnek a katalánok, s meghívott ellenféllel mérkőznek meg. Szóval, az idei trófeát elvitte a Monaco, de a csütörtöki találkozó előtt mindkét tréner, Hansi Flick (Barcelona) és Adi Hütter (Monaco) egyaránt azt fejtegette, hogy ennek most semmi jelentősége sincs. Attól viszont már nem lehetett elvonatkoztatni, hogy a vasárnap a Girona ellen idegeben 4-1-re megnyert meccsen a Barcából sérülés miatt kidőlt Dani Olmo. A Lipcsétől érkezett játékos remekül mutatkozott be, három meccsen három gólt szerzett. S most Monacóban a találkozó 10. percében a Barcelona Eric Garciát is elveszítette, de őt nem sérülés miatt, hanem azért, mert kiállították! Ebben nagy mértékben Marc-André ter Stegen kapus is bűnös, aki meggondolatlanul passzolt a 16-os előterében Garciának, Takumi Minamino lecsapott a pontatlan labdára, a védő pedig szabálytalanul állította meg a kilépő japánt.

Barcelona
Hamar emberhátrányba került a Barcelona Fotó: X/ESPN FC

Lamine Yamal besorolt Ansu Fati mögé a BL történelmében

S a hazai pályán is esélytelenebbnek tartott Monaco már a 16. percben gólra váltotta az emberelőnyét, Maghnes Akliouche vette be a vendégek kapuját 14 méterről (1-0).  A 28. percben azonban jött a válasz, Lamine Yamal egy csel után 17 méterről a bal alsó sarokba lőtt (1-1). Az idén Eb-győztes spanyol válogatott 17 éves csillaga – aki a németországi tornán 16 évesen, 11 hónaposan és 27 naposan lett az Eb-történelem legfiatalabb gólszerzője, a BL-ben az első találatát jegyezte. A Bajnokok Ligájában „csak” a második legfiatalabb gólszerző, és az az Ansu Fati előzi meg, aki most 21 évesen a Barcelona kispadjáról nézte honfitársa találatát.

A lelátóról pedig mások mellett a kosaraslegenda Michael Jordan is látta Lamine Yamal varázslatát.

 

A 71. percben azonban a Monaco újra megszerezte a vezetést, George Ilenikhena vette be a Barcelona kapuját (2-1). A 79. percben Flick hármat cserélt, Yamal is lejött a pályáról,  így a lefújáskor már a kispadon szomorkodott, mert a Barcelona 2-1-re kikapott, a végén hiába állt be Ansu Fati is, a katalánok vereséggel kezdték a Bajnokok Ligáját.

 Az Atlético Madrid hazai pályán 2-1-re legyőzte a Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipziget, s a hazaiak győztes gólja a 90. percben született. A németek már a negyedik percben vezettek, nem lesz könnyű megemészteniük ezt a vereséget...

Bajnokok Ligája, alapszakasz, 1. forduló, csütörtöki eredmények

Atalanta (olasz)–Arsenal (angol) 0-0

Atlético Madrid (spanyol)–RB Leipzig (német) 2-1 (1-1), gól: Griezmann (28.), Gimenez (90.), illetve Sesko (4.)

AS Monaco (francia)–FC Barcelona (spanyol) 2-1 (1-1), gól: Akliouche (16.), Ilenikhena (71.), illetve Yamal (28.), piros lap: Garcia (10., FC Barcelona)

Brest (francia)–Sturm Graz (osztrák) 2-1 (1-1), gól: Magnetti (23.), Sima (56.), illetve Fernandes (45+1.)

Crvena zvezda (szerb)–Benfica (portugál) 1-2 (0-2), gól: Milson (86.), illetve Aktürkoglu (9.), Kökcü (29.)

Feyenoord (holland)–Bayer Leverkusen (német) 0-4 (0-4), gól: Wirtz (5., 36.), Grimaldo (30.), Wellenreuther (45., öngól)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.