Krízis a Barcelonánál, Flick nehéz helyzetben a BL-nyitány előtt

A Barcelona, az RB Leipzig, az Arsenal és az Atlético Madrid is csütörtök este mutatkozik be a labdarúgó Bajnokok Ligája 2024–2025-ös kiírásában. Az idényt egyébként kiválóan kezdő katalánok a Monaco vendégei lesznek, de a Barcelonának nem a francia gárda az egyetlen ellenfele ma.

2024. 09. 19. 5:37
Girona FC v FC Barcelona - La Liga EA Sports
Hansi Flicknek és a Barcelonának ma is szüksége lesz Lamine Yamal zsenialitására
Hansi Flicknek és a Barcelonának ma is szüksége lesz Lamine Yamal zsenialitására Fotó: AFP/NurPhoto/Jose Breton
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddig álomszerű Hansi Flick barcelonai időszaka. A katalán csapat eddig minden meccsét megnyerte a La Ligában, öt forduló elteltével tizenhét lőtt, négy kapott góllal, és ami a legfontosabb, tizenöt ponttal áll. A rajt után nehezebb időszak következik, mostantól többnyire heti két mérkőzést kell játszania a Barcának.

Gulácsi Péter újra a Bajnokok Ligájában védheti az RB Leipzig kapuját
Gulácsi Péter újra a Bajnokok Ligájában védheti az RB Leipzig kapuját Fotó: AFP/Ronny Hartmann

Kezdetnek csütörtök este az AS Monaco otthonába látogat az együttes, amely Flick irányítása alatt először mutatja meg magát a Bajnokok Ligájában. A tétmérkőzéseket tekintve eddig minden összecsapását megnyerte a Barcelona francia ellenfele ellen, ám a felkészülési időszakban, augusztusban is megmérkőzött egymással a két csapat, akkor 3-0-ra a Monaco diadalmaskodott. A hercegségbeli alakulat azóta sem veszített meccset, eddigi négy bajnokiján tíz pontot gyűjtött az idényben.

Sérülés sérülés hátán a Barcelonában

A Monacót irányító Adi Hutter a csütörtöki összecsapás előtt figyelmeztetett, az augusztusi győzelmük most mit sem számít. – Azóta már öt meccset megnyert a Barcelona, egyébként pedig szerintem szerencsétlenek voltak akkor, hogy nem nyerték meg a tornát. Sok minden változott azóta, Flick még inkább a képére formálta a csapatot. De mi is készen állunk. Nem egyszerű a Barcelona ellen védekezni. Bátornak kell ennünk, mert nemcsak Lamine Yamalt kell megállítanunk, hanem Raphinhát, Robert Lewandowskit és Ferran Torrest is – magyarázta.

Hansi Flick helyzetét nehezíti, hogy egymás után sérülnek meg a Barcelona sztárjai. Dani Olmo vasárnap dőlt ki a sorból , de Gavi és Andreas Christensen sem játszhat, míg Frenkie de Jong csak a napokban kezdett el újra a társaival edzeni. Ansu Fati viszont Flick rendelkezésére áll, de a német mesternek 16 éves tiniket is az utazó keretbe kellett neveznie.

 

Súlyos veszteség érte az Arsenalt

Hasonló problémákkal küzd az Arsenal is, amely csapatkapitánya, Martin Ödegaard nélkül vág neki a nehéz hétnek. A norvég középpályás az Ausztria elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen sérült meg a bokája, azóta kihagyta a Tottenham Hotspur elleni rangadót. Ödegaard ma az El-címvédő Atalanta ellen sem léphet pályára a Bajnokok Ligájában, sőt Mikel Arteta elmondása szerint még egy darabig nem láthatjuk őt a pályán. Így vasárnap a Manchester City ellen is nélküle kell helytállnia az Arsenalnak.

– Elég súlyos a sérülése, így egy időre elveszítjük őt. Remélhetőleg nem hónapokra – mondta szerdán Mikel Arteta, az Ágyúsok menedzsere. – Ő a csapatkapitányunk, a keret egyik legjobb játékosa. Nagyban meghatározza a csapatunk játékát, úgyhogy ez most egy teszt lesz a számunkra, hogy birkózunk meg a hiányával.

Gulácsi és Orbán a pályán

Magyar érdekeltségű meccset is rendeznek csütörtökön a Bajnokok Ligájában. A Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipzig az Atlético Madrid vendége lesz. Eddig csak egy meccset játszott egymás ellen a két gárda, a Lipcse került ki belőle győztesen 2020 augusztusában.

A német bajnok Bayer Leverkusen a holland Feyenoord otthonában kezd.

 

Bajnokok Ligája, alapszakasz, 1. forduló, csütörtök

Crvena zvezda (szerb)–Benfica (portugál) 18.45
Feyenoord (holland)–Bayer Leverkusen német 18.45
Atalanta (olasz)–Arsenal (angol) 21.00
Atlético Madrid (spanyol)–RB Leipzig (német) 21.00
Brest (francia)–Sturm Graz (osztrák) 21.00
Monaco (francia)–Barcelona (spanyol) 21.00

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.