Nagy csapás érte a Barcelonát, máris vége a mézesheteknek

Álomszerűen kezdődött Dani Olmo második barcelonai időszaka, de a mézeshetek gyorsan elmúltak, és nehéz hetek következnek a támadó középpályás számára. A Barcelona vezetőedzője, Hansi Flick foghatja a fejét.

2024. 09. 16. 15:04
Dani Olmo néhány héten keresztül nem áll majd a Barcelona rendelkezésére
Dani Olmo néhány héten keresztül nem áll majd a Barcelona rendelkezésére Fotó: AFP/NurPhoto/Jose Breton
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dani Olmo kilencéves korától a Barcelona akadémiáján nevelkedett és végigjárta a korosztályos csapatokat, de a felnőttek közé már nem jutott el, helyette 2014-ben a Dinamo Zagreb B csapatához igazolt. Tíz év elteltével aztán jókora summába került a Barcának, hogy visszaszerezze egykori futballistáját, hatvanmillió eurót utalt át az RB Leipzignek az Európa-bajnokság után sok csapat által kiszemelt támadó középpályásért.

Hansi Flick (jobbra) bízott benne, hogy Olmo sérülése nem súlyos
Hansi Flick (jobbra) bízott benne, hogy Olmo sérülése nem súlyos Fotó: AFP/NurPhoto/Jose Breton

Az első hetek alapján megérte a befektetés, Olmo – a vasárnapit is beleértve – három pályára lépése alkalmával három góllal jelentkezett, így vette ki a részét a Barcelona tökéletes idénykezdetéből, az öt forduló alatt aratott öt győzelemből. A Girona a közelmúltban a mumusa volt a katalánoknak, az előző évadban mindkét egymás elleni meccset elveszítették Lewandowskiék, de vasárnap megtört a jég, és 4-1-re nyert idegenben a Barcelona. Olmo a vasárnapi találkozón is betalált, de a 61. percben sérülés miatt el kellett hagynia a pályát.

Rossz hírt közölt a Barcelona

Hansi Flick vezetőedző a mérkőzés utáni sajtótájékoztatóján bizakodó volt, hogy Olmo sérülése nem súlyos, hétfőn azonban rossz hírt tett közzé honlapján a Barcelona. A beszámolójuk szerint a spanyol játékos combhajlítója sérült meg, és várhatóan négy-öt héten keresztül nem áll majd a csapata rendelkezésére.

Olmo a gólszerzéshez nagyon ért, ám már a lipcsei időszakában is gyakorta kidőlt. Az első németországi idényében 95, a másodikban 84 napot hagyott ki, e tekintetben a legrosszabb pedig az előző szezonja volt, amikor 111 napig volt sérült, a RB Leipzig és a spanyol válogatott meccseit is beleértve 29 találkozóról maradt le emiatt.

Barcelonában is csak egy hónapig tartottak a mézeshetek, egy hónap kihagyás következik. Annak viszont örülhetnek a katalán fővárosban, hogy Frenkie de Jong öt hónapnyi kimaradás után immáron a csapattársaival edz.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.