Nagy megtiszteltetés érte a magyar válogatott kapusát, edzője megindokolta a döntését

Az olimpiai bronzérmes, világ-, és Európa-bajnok magyar vízilabdázót, Vogel Somát elsőre meglepte a felvetés, mégis örömmel mondott igent, miután edzője, Nyéki Balázs felkérte a BL-címvédő Ferencváros csapatkapitányának. A tréner szerint a 27 éves kapusnak olyan a személyisége, amivel segíteni tudja a társait.

2024. 09. 16. 8:39
Vogel Soma a klub saját nevelésű játékosaként jutott el a csapatkapitányi pozícióig. Forrás: facebook.com/fradivizilabda
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varga Dénes távozásával új csapatkapitány után kellett néznie a magyar bajnok és kupagyőztes, Bajnokok Ligája-győztes FTC-Telekom Waterpolo csapatának. Nyéki Balázs választása végül a klub saját nevelésű kapusára, Vogel Somára esett.

 

Gyors döntés született

– Meglepett a felkérés, mert nem úgy fejeztem be az előző klubidényt, hogy az olimpia után rám várhat ez a megtisztelő feladat a következő szezontól – idézte fel a történteket a Fradi.hu-nak nyilatkozó Vogel Soma. – Nyéki Balázs először annyit mondott nekem, hogy gondoljam át, de viszonylag gyorsan eljutottam odáig, hogy szívesen elvállalnám, mert bele tudtam magam képzelni ebbe a szerepkörbe. A környezetemben mindenki örült a hírnek, jók voltak a visszajelzések, büszkék voltak rám. A barátnőm azt mondta, hogy érezte és látta bennem korábban is, hogy egyszer én lehetek a csapatkapitány. Mindamellett, hogy tisztában vagyok vele, hogy ez plusz felelősséget ad és akár nyomás is lehet, megpróbálom pozitív irányba átfordítani. Még jobban bele leszek vonva a játékosok életébe, ezáltal még közelebb kerülünk egymáshoz, illetve a stábbal ápolt amúgy is jó kapcsolatunk még szorosabbá válik.

VOGEL Soma
Vogel Soma évek óta stabil tagja a Ferencvárosnak és a válogatottnak is. Fotó: Illyés Tibor

 

Minden szinten szintlépés jöhet

Nyéki Balázs szerint Vogel Soma az egyik legautentikusabb személy a csapatkapitányi pozícióra a Ferencváros és a vízilabdacsapat számára egyaránt.

Olyan a személyisége, amivel segíteni tudja társait, valamint bízunk benne, hogy egy szintlépés lehet a karrierjében és a személyiségében is ez a szerepkör. Gyakorlatilag a Népligetben nőtt fel, gyerekkora óta itt van a klubban, nem játszott más csapatban, és reméljük, hogy minél tovább itt is marad, és méltóképpen tudja a Fradi színeit képviselni

 – mondta az edző.

Nyéki Balázs, az FTC vezetőedzője. Forrás: Facebook.com/Fradivizilabda

 

Komoly serleggyűjtemény

Vogel Soma fiatal kora ellenére is rengeteg címet nyert már a Ferencváros és a nemzeti csapat játékosaként. Klubszinten nem kevesebb mint 18 aranyéremnél tart! Kétszeres BL-, Európai Szuperkupa- és Eurokupa-győztesnek vallhatja magát, ötszörös magyar bajnok, hatszoros Magyar Kupa-győztes, emellett Magyar Szuperkupát is nyert már. A válogatottal 2018-ban Világkupa-győztes, 2020-ban Európa-bajnok, 2021-ben olimpiai bronzérmes, tavaly pedig világbajnok lett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.