A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Visszavonul az egyik legjobb magyar játékos, két klasszis visszatér a Fradihoz

A Ferencváros keddi sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a nyár végén visszavonul Varga Dénes, a 2008-ban olimpiai bajnok vízilabda-válogatott utolsó aktív tagja. A zöld-fehérek emellett néhány klasszis érkezéséről is beszámoltak.

2024. 06. 11. 12:22
Varga Dénes a párizsi olimpia után elköszön a medencétől
Varga Dénes a párizsi olimpia után elköszön a medencétől Fotó: Mirkó István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2008-ban olimpiai bajnok csapatot az elmúlt idényben már csak Varga Dénes képviselte a medencében, de a párizsi olimpiával lezárul egy korszak, a 37 éves kiválóság is visszavonul. Ezt Nyíri Zoltán, az FTC ügyvezető alelnöke jelentette be a klub kedden, az MVM Dome-ban tartott sajtótájékoztatóján.

Manhercz Krisztián 2018 után lesz újra a Ferencváros játékosa
Manhercz Krisztián 2018 után lesz újra a Ferencváros játékosa (Fotó: Mirkó István)

Varga Dénes Újpesten bontogatta a szárnyait, majd a Vasasnál, a Primorje Rijekánál és a Szolnoki Dózsánál is játszott, mielőtt 2017-ben a Ferencvároshoz igazolt volna. Szolnokon is eredményes időszakot zárt – többek között egy BL-győzelemmel–, de a legnagyobb sikereit a zöld-fehérekkel érte el, akikkel tizenhat trófeát gyűjtött be. Hatszor nyerte meg az ob I-et, kétszer a Bajnokok Ligáját és ebben az idényben a Fradival még hiányzó utolsó serleget, a Magyar Kupát is elhódította a csapatkapitány. Közben természetesen a válogatott vezéregyénisége és sokáig csapatkapitánya is volt, egy olimpiai bajnoki címmel büszkélkedhet, kétszeres világ- és egyszeres Európa-bajnok.

Klubszinten az idei BL-döntő volt Varga Dénes utolsó hivatalos meccse, de az FTC még egy búcsúmérkőzéssel készül. A válogatottól viszont még nem köszön el a klasszis, a párizsi olimpiára készül, azután pedig egy fényes éremmel a nyakában fejezné be a pályafutását.

Merkulov megy, Vámos és Manhercz jön

A Ferencváros kedden további távozókról is beszámolt, Luca Damonte és Danyiil Merkulov a Savonánál folytatja, Szabó Bence pedig Szolnokra kerül kölcsönbe. A búcsúzók pótlására világbajnokokat igazol az FTC. A fővárosiakat az Olimpiakosz kedvéért 2022-ben elhagyó Vámos Márton hazatér, ahogy Manhercz Krisztián is, aki az elmúlt idényt Marseille-ben töltötte. Rajtuk kívül az eddig a Szolnokot erősítő Vismeg Zsombor és a Barceloneta világ- és Európa-bajnok centere, Miguel de Toro teszi át a székhelyét a Népligetbe.

Új edzővel előre

Az eddig is tudvalevő volt, hogy a Ferencváros női csapatának új vezetőedzője az idáig Szentesen dolgozó Matajsz Márk lett, aki a visszavonuló Gerendás György helyét veszi át. A játékosok közül Tóth-Csabai Dóra csapatkapitány, valamint Dömsödi Dalma és Pőcze Panna búcsúznak el a zöld-fehérektől, utóbbi két pólós a BVSC-nél folytatja. Négy érkezőt is bejelentettek, mégpedig a görög Eleftheria Plevritut, a holland Noa de Virest, Hertzka Orsolyát és Fekete Flórát.

A Ferencváros férfi csapata a 2024–25-ös idényre

Sztilianosz Argiropulosz-Kanakakisz, Miguel De Toro, Edoardo Di Somma, Fekete Gergő, Jansik Szilárd, Dusan Mandics, Manhercz Krisztián, Molnár Erik, Nagy Ádám, Nagy Ákos, Német Toni, Pohl Zoltán, Szakonyi Dániel, Varga Vince, Vámos Márton, Vigvári Vendel, Vismeg Zsombor, Vogel Soma

A női csapat

Awad Zoja, Bonca Vivien, Noa de Vries, Farkas Tamara, Fekete Flóra, Felkai Sára, Gulyás-Oldal Emma, Hertzka Orsolya, Kurucz-Gurisatti Gréta, Kiss Alexandra, Kuna Szonja, Leimeter Dóra, Máté Zsuzsanna, Neszmély Boglárka, Eleftheria Plevritou, Vályi Vanda 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.