Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Az UEFA segít a magyar válogatott első Eb-ellenfelének

Szombaton a magyar válogatott Svájc ellen kezdi meg szereplését a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokságon. A svájciak immár Stuttgartban készülnek, ám a nekik biztosított futballpálya felbosszantotta őket. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnézést kért, a magyar válogatott első ellenfelével közösen keresik a megoldást.

Forrás: Origo2024. 06. 11. 9:07
Euro 2024: Switzerland Training10 June 2024, Baden-Württemberg, Stuttgart: Soccer: European Championship, Group A, Switzerland, training at the Waldau stadium: Granit Xhaka at training. Photo: Bernd Weißbrod/dpa (Photo by BERND WEISSBROD / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Granit Xhaka és a svájci válogatott rossz minőségű pályát kapott Stuttgartban Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Bernd Weissbrod
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Míg a magyar labdarúgó-válogatott kétszer is játszik Stuttgartban a labdarúgó Európa-bajnokság alatt, a Magyarországgal egy négyesben szereplő svájci csapat egyik csoportmeccsét sem ott vívja a foci Eb alatt. Murat Yakin válogatottjának viszont Stuttgart a bázisa, s a svájciak nem elégedettek a körülményekkel. Az UEFA segít a magyar válogatott első ellenfelének új edzőpályát találni.

Austria's midfielder #20 Konrad Laimer (L) vies with Switzerland's midfielder #8 Remo Freuler (R) during the international friendly football match between Switzerland and Austria at Kybunpark stadium in St. Gallen, eastern Switzerland, on June 8, 2024. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)
Ausztria ellen döntetlent játszott Svájc, amelynek következő ellenfele már a magyar válogatott lesz (Fotó: AFP/Fabrice Coffrini)

A svájciak hétfőn a jelenleg csak negyedosztályú Stuttgarter Kickers pályáján tartották első németországi edzésüket, s feldühítette őket a gyep állapota.

– Nem edzhetünk ilyen pályán. Feldühít bennünket, hogy ilyen nagy volt a sérülésveszély a játékosok számára. A pálya egyenetlen, a fű eltérő hosszúság, a barna foltokat festékkel próbálták elfedni – idézi az Origo a svájci válogatott igazgatóját, Pierluigi Tamit.

Az UEFA elnézést kért a svájciaktól, s velük együtt keresik a megoldást, amely vélhetően a Bundesliga-ezüstérmes VfB Stuttgart egyik létesítménye lesz, még az is lehet, hogy egyenesen a stadion, ahol a magyar válogatott a németek és a skótok ellen játszik az Eb-n.

Kik játszhatnak a magyar válogatott ellen?

A svájciak két meglévő sérülés miatt is aggódnak, egyelőre erősen kérdéses, hogy az egyaránt a Monacóból behívott Denis Zakaria és Breel Embolo felépül-e a magyarok elleni találkozóra. Főleg utóbbi hiánya érintené érzékenyen a svájciakat, Murat Yakin szövetségi kapitány is elismerte, hogy Embolo pótlására nincs embere.

Svájc a felkészülés során Észtországot 4-0-ra legyőzte, majd Ausztria ellen 1-1-es döntetlent játszott.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.