A magyar válogatott első Eb-ellenfele kiütéses győzelmet ünnepelt

Kedd este a magyar labdarúgó-válogatott mellett első Eb-ellenfelünk, Svájc is felkészülési mérkőzésen lépett pályára. Murat Yakin válogatottja magabiztos, 4-0-s sikert aratott Észtország ellen. A szövetségi kapitánynak hamarosan ki kell alakítania a végleges keretét az Európa-bajnokságra.

2024. 06. 05. 8:48
Svájc foci Eb Shaqiri
Észtország ellen négy gólt ünnepelhetett Svájc Fotó: AFP/Fabrice Coffrini
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Míg a magyar válogatott tizennégy meccses veretlenségi sorozata véget ért kedd este, első Eb-ellenfelünk, Svájc kiválóan hangolt az Európa-bajnokságra, 4-0-ra kiütötte Észtországot. Más szempontból viszont a svájciak még a magyarok mögött járnak, Murat Yakin szövetségi kapitány még nem jelölte ki a végleges Eb-keretét, az észtek elleni meccs volt ebből a szempontból az utolsó esélyük a bizonyításra a svájci futballistáknak.

Steven Zuber  Svájc Észtország magyar válogatott foci eb
Steven Zuber góllal tért vissza a svájci válogatottba. Fotó: Blick/Toto Marti

Mindenképpen bizonyított Steven Zuber, aki egy év kihagyás után nagy góllal tért vissza, ráadásul Svájc azzal szerezte meg a vezetést.

– Mindig saját magamért is játszom, én ennyit tehetek, hogy teljesítek a pályán, a többi nem az én kezemben van, az edző dönt – mondta a meccs után Zuber, aki a legutóbbi Európa-bajnokság gólpasszkirálya volt négy assziszttal. Zuber mellett Zeki Amdouni, Nico Elvedi és Xherdan Shaqiri volt eredményes, utóbbi büntetőből állította be a végeredményt.

 

Marco Rossi és Murat Yakin külön utakon

Míg a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi már a felkészülés kezdetén végleges, huszonhat fős keretet állított össze, addig a svájciakat irányító Murat Yakin harmincnyolc labdarúgóval kezdte meg a felkészülést. Közülük öt játékosnak már az Észtország elleni meccs előtt búcsút intett, sokáig pedig már nem halogathatja a végső döntést, az UEFA-nak csütörtök éjfélig le kell adni a végleges névsort.

A szakember több játékosát dicsérte a meccs után, Zuber mellett Dan Ndoye és a bemutatkozó Kwadwo Duah is kapott szép szavakat, a végső döntését viszont még nem hozta nyilvánosságra a kapitány.

Ahogy Magyarország, úgy Svájc is egy meccset játszik még a két válogatott egymás elleni Eb-találkozója előtt: szombaton a magyarok Izrael, a svájciak Ausztria ellen lépnek pályára.

Európa-bajnokság előtti keddi felkészülési mérkőzések

Svájc–Észtország 4-0
Írország–Magyarország 2-1
Portugália–Finnország 4-2
Olaszország–Törökország 0-0
Ausztria–Szerbia 2-1
Szlovénia–Örményország 2-1
Románia–Bulgária 0-0

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.