Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Lewandowski elátkozott gólpassza, a Barcelona támadója megsérült a foci Eb előtt

Pénteken kezdődik a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság, a torna előtt a résztvevők még néhány felkészülési mérkőzést játszanak. Hétfő este Lengyelország 2-1-re nyert Törökország ellen, viszont a lengyelek legnagyobb sztárja, Robert Lewandowski sérülés miatt már az első félidőben elhagyta a pályát. A lengyel csapat néhány napja Arkadiusz Miliket már elveszítette, de a szövetségi kapitány szerint Lewandowski Eb-szereplése nincs veszélyben. A támadó barcelonai klubtársa, Frenkie de Jong viszont lemarad az Európa-bajnokságról.

2024. 06. 11. 8:10
Poland v Turkyie - International Friendly Robert Lewandowski is playing during the Poland-Turkey friendly match in Warsaw, Poland, on June 10, 2024. (Photo by Foto Olimpik/NurPhoto) (Photo by Foto Olimpik / NurPhoto / NurPhoto via AFP) foci Eb 2024
Robert Lewandowski miatt aggódnak a lengyelek az Európa-bajnokság előtt Fotó: NurPhoto via AFP/Foto Olimpik
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lengyelország utolsóként, a Wales ellen megnyert tizenegyespárbajjal biztosította a helyét a 2024-es foci Eb mezőnyében. Természetesen akkor is értékesítette a maga tizenegyesét, s az Európa-bajnokságon is tőle várják a lengyelek, hogy hátán vigye a csapatát. Hétfő este azonban, a Törökország elleni felkészülési mérkőzésen Lewandowski sérülten hagyta el a pályát. Michal Probierz szövetségi kapitány megnyugtatta a lengyeleket, hogy a Barcelona támadója nem marad le az Eb-ről. Klubtársa, Frenkie de Jong viszont nem lehet tagja a holland válogatottnak, amely hétfő este 4-0-ra kiütötte Izlandot.

Real Madrid CF v FC Barcelona - LaLiga EA SportsFrenkie de Jong of FC Barcelona is being placed onto a stretcher after suffering an injury during the LaLiga EA Sports match between Real Madrid CF and FC Barcelona at Estadio Santiago Bernabeu in Madrid, Spain, on April 21, 2024. (Photo by DAX Images/NurPhoto) (Photo by DAX Images / NurPhoto / NurPhoto via AFP) foci Eb 2024
Frenkie de Jong sérülése nem jött rendbe, a Barcelona játékosa lemarad az Eb-ről (Fotó: NurPhoto via AFP/DAX IMAGES)

A lengyelek már az első, Ukrajna elleni felkészülési meccsükön pórul jártak. Bár 3-1-re azt a találkozót is megnyerték, Arkadiusz Milik egy korai szerelési kísérletbe belesérült, a Juventus támadója így lemarad az Európa-bajnokságról.

Lewandowski csapattársa gólöröm közben sérült meg

Hétfő este Törökország volt az ellenfél, s újabb két lengyel csatár sérült meg. A találkozó elején Lewandowski gólpassza után Karol Swiderski talált a kapuba, de a Verona támadója belesérült az ünneplésbe.

Nem sokkal a gólszerző után a gólpasszadó Lewandowski is elhagyta a pályát, szintén sérülés miatt. A lengyelek végül 2-1-re nyertek, majd Michal Probierz szövetségi kapitány próbálta megnyugtatni a lengyel szurkolókat.

– Robert Lewandowski apró sérülést szenvedett, Karol Swiderskinek megrándult a bokája. Néhány napon belül mindketten játszhatnak – mondta a lengyel szakember.

Lengyelország a németországi foci Eb D csoportjában szerepel, Franciaország, Hollandia és Ausztria társaságában. Vasárnap a lengyel válogatott a hollandok ellen kezdi a tornát.

Frenkie de Jong kikerült az Eb-keretből

Ha Lewandowski fel is épül addigra, klubtársa, Frenkie de Jong biztosan nem jön szembe vele a pályán. A Barcelona holland középpályását abban a reményben hívta be az Eb-keretbe Ronald Koeman, hogy felépül sérüléséből, de De Jong elveszítette a versenyfutást az idővel szemben.

Koeman egy másik játékos miatt is aggódik, az Európa-liga-győztes Atalanta futballistája, Teun Koopmeiners is lemaradhat sérülés miatt az Európa-bajnokságról.

A hollandok Eb-főpróbája egyébként kiválóan sikerült, 4-0-ra nyertek a tornáról lemaradó Izland ellen, amely néhány napja Angliát 1-0-ra legyőzte.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.