Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

A Ferencváros Bajnokok Ligája-álma valóra vált + videó

A férfi vízilabda Bajnokok Ligája döntőjét 2021 után ismét a Ferencváros és a Pro Recco vívta. A mérkőzés nagy részében a magyar csapat játszott előnyben, de a döntő az utolsó percig izgalmas volt. A Pro Recco magyar sztárja, Zalánki Gergő ütés miatt piros lapot kapott, az ő kiállítása után a játékvezetők is igyekeztek nehezíteni a Ferencváros dolgát.

2024. 06. 07. 22:16
Ferencváros Pro Recco vízilabda Bajnokok Ligája Vogel Soma
Tömegjelenet Vogel Soma kapuja előtt a Ferencváros és a Pro Recco közötti Bajnokok Ligája-döntőben Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros férfi vízilabdacsapata 2019 és 2021 után harmadszor jutott be a Bajnokok Ligája döntőjébe. Öt éve a zöld-fehérek az Olimpiakosz elleni finálé megnyerésével megszerezték a trófeát, három évvel ezelőtt viszont az olasz Pro Recco győzött a Ferencváros ellen. Idén ismét az elitsorozat rekordbajnoka volt az FTC ellenfele, ráadásul a Pro Recco másik csúcsra is hajtott, a sorozat történetében eddig példátlan egymás utáni negyedik Bajnokok Ligája-sikerre.

Férfi vízilabda BL - Döntő - FTC-Telekom Waterpolo Pro Recco Vigvári Vendel
Vigvári Vendel szerezte a Ferencváros első gólját a Bajnokok Ligája döntőjében a Pro Recco ellen (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A Máltán rendezett fináléban a Ferencváros szerzett vezetést, Vigvári Vendel góljára azonban kettővel feleltek az olaszok. Kettős emberelőnyből a Fradi olasz játékosa, Edoardo di Somma egyenlített, egy negyed után 2-2 volt az állás.

 

Agyrázkódás után remekült tért vissza a Ferencváros játékosa

A második játékrészben már egyszer sem vezetett a Pro Recco. Dusan Mandics és Jansik Szilárd első gólja után még egyenlített az olasz csapat, de mindkét fradista rátett még egy lapáttal, Jansik káprázatos ejtéssel duplázott.

Pedig az ötméteresekkel megnyert elődöntő után még az is kérdéses volt, hogy Jansik Szilárd egyáltalán játszhat-e a döntőben, ugyanis agyrázkódást szenvedett, amikor Filip Filipovics fejbe rúgta.

Két negyed után 6-4-re vezetett a Ferencváros, amely kiválóan védekezett, különösen emberhátrányban.

A harmadik játékrészben sikeres büntetője után volt már három gól is a magyar csapat előnye (8-5), végül 9-7-tel fordult a Ferencváros az utolsó negyedre.

kiállítása a Bajnokok Ligája döntőjében

A negyedik játékrészt viszont két olasz góllal kezdődött, 4-4 után 9-9-nél újra kiegyenlített a Bajnokok Ligája-címvédő. Legalábbis úgy tűnt. Videózás után azonban elvették a Pro Recco egyenlítő találatát, az olasz csapat magyar játékosa, Zalánki Gergő ütés miatt piros lapot kapott, Mandics pedig a megítélt büntetőből 10-8-ra módosította az állást.

Zalánki végleges kiállítása után nagyon bőszen osztogatták a Fradinak a személyi hibákat a játékvezetők, volt, hogy egy támadáson belül hármat is, de a magyar csapat nem hagyta kiegyenlíteni a Reccót, egészen az utolsó percig, amikor újra teljes létszámban támadhatott a címvédő az egyenlítésért.

A döntő négygólos hőse, Mandics azonban blokkolt, a Ferencváros 12-11-re nyert és másodszor lett Bajnokok Ligája-győztes.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.