Marco Rossi véleményezte Sallai Roland klubváltását, ezt várja el tőle a folytatásban

A magyar labdarúgó-válogatott egyik erőssége, Sallai Roland a török átigazolási időszak zárása előtt a Galatasaray csapatához szerződött. Ezzel kapcsolatban most a nemzeti tizenegy szövetségi kapitánya, Marco Rossi mondta el véleményét.

2024. 09. 16. 9:56
20240627__MI_185
Marco Rossi szerint jól döntött Sallai. Fotó: Mirkó István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sallai a német élvonalból szerződött Törökországba, szakmailag izgalmas kérdés, hogy vajon előrelépést jelent-e mindez a pályafutása szempontjából. Egy biztos: az isztambuli klubban Sallai a 7-es számú mezt viseli majd , ráadásul olyan neves csapattársai lesznek, mint Victor Osimhen, Michy Batshuayi, vagy éppen Mauro Icardi.

 

Rossi Sallait dicsérte

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi is kommentálta a klubváltást. Az olasz szakember szerint Sallai a klubváltással nagyszerű döntést hozott, hiszen Európa egyik legerősebb bajnokságába került, és pályafutása legjobb időszakában váltott.

– Úgy gondolom, hogy ez a lépés nagyszerű döntés volt számára. Roland minden bizonnyal remekül választott. Huszonhét évesen, pályafutása legjobb időszakában került a Galatasarayhoz. Volt esélyem beszélni vele a folyamat során. Hangsúlyoztam, hogy nagyszerű döntést hozott, és nagyon jó teljesítményt várok tőle. Végső soron remélem, hogy ez a magyar válogatott számára is előrelépés lehet 

– idézte Marco Rossit a Nemzeti Sportot szemléző Origó. – Sallai gyors és atletikus játékos, így minden sportágban képes lenne versenyezni. Nagyon tehetséges, technikás, robbanékony és hatékony futballista. Soha nem adja fel. Mindig küzd és mindent belead a pályán az első perctől a végső sípszóig. Nagyon bátor labdarúgó. Félelem nélkül küzd minden ellenféllel szemben. Nem fogadja el a vereséget, mégis szerény tud maradni. Keményen dolgozik, hogy fejlessze magát.

Sallai Roland érkezése Isztambulba
Így érkezett meg Sallai Roland Isztambulba. Forrás: Facebook/Galatasaray

Sallai Roland bemutatkozása ugyan még várat magára, de a 27 éves játékos már ott volt a lelátón a Galatasaray hétvégi, Rizespor elleni 5-0-s győzelme alkalmával. Az ellenfél színeiben végigjátszotta a meccset Mocsi Attila.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.