Tétmeccsen először talált a kapuba a magyar válogatott játékos Svájcban + videó

A nemzeti válogatottak hétközi mérkőzései után a mögöttük hagyott hétvégén már a kluboké volt a főszerep, a külföldön játszó magyar labdarúgók is visszatértek csapataikba. Lássuk, hogyan teljesítettek!

2024. 09. 16. 5:10
Csoboth Kevin megszerezte az első gólját Svájcban. Forrás: facebook.com/FCSG1879
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Európa mellett Ázsiában és az Amerikai Egyesült Államokban is pályára lépett magyar futballista. Pénteken a négyszeres magyar válogatott csatár, Németh András egy félidőt játszott csapata, a Preussen Münster német másodosztályú bajnokiján, amely 3-3-ra végződött a Paderborn ellen. Sigér Dávid a kispadról követhette a Sepsi OSK 3-0-s sikerét a Botosani ellen a román ligában.

Sigér Dávid csapata, a Sepsi hat nyeretlen meccs után győzött újra. Forrás: Facebook.com/osksepsi

 

Német bajnoki két magyarral

Az igazi nagyüzem szombaton volt. Az angol futball legmagasabb szintjén, a Premier Ligában mindkét válogatott játékosunk végigjátszotta csapata aktuális bajnokiját: Szoboszlai Dominik a Nottingham ellen vendéglátóként meglepetésre 1-0-s vereséget szenvedő Liverpool , Kerkez Milos pedig a Chelsea-t fogadó, szintén 1-0-ra kikapó Bornemouth színeiben volt vesztes csapat tagja. Szoboszlai a hajrában sárga lapot kapott.

Maradva Angliában, de egy osztállyal lejjebb, a második ligában csak Szűcs Kornél játszott, ő viszont végig a pályán volt a Plymouth együttesében, amely 3-2-re verte meg a Sunderland csapatát. A Fehérvártól a közelmúltban igazolt kapus, Tóth Balázs nem kapott szerepet a Blackburn Rovers Bristol elleni, 3-0-s győzelme alkalmával. A harmadosztályban a Boltont erősítő Schön Szabolcs végigjátszotta a Huddersfield ellen hazai pályán 4-0-ra elveszített mérkőzést.

Németországban hét légiós léphetett volna pályára a Bundesligában, közülük azonban csak hárman jutottak szóhoz. A „magyaros rangadón”, a 0-0-ra végződött RB Leipzig–Union Berlin találkozón a hazaiak kapuját Gulácsi Péter védte , a vendégeknél pedig 81 percet játszott Schäfer András. A lipcseiek csapatkapitánya, Willi Orbán az eltiltását töltötte. A Wolfsburg játékosa, Dárdai Bence a kispadon ült, nem állt be a Fenyő Noah és Lisztes Krisztián nélkül kiálló, idegenben 2-1-re nyerő Eintracht Frankfurtba. A bajnok Bayer Leverkusentől otthon 4-1-re kikapó Hoffenheim meccskeretében nem volt ott Szalai Attila. A német másodosztályban 1-1-re végződött Darmstadt–Braunschweig meccs Szabó Levente miatt volt érdekes, a Braunschweig támadója az 58. percben lépett pályára, a 86. percben pedig gólt szerzett.

Gulácsi Péter helytállt az RB Leipzig kapujában
Ismét Gulácsi Péter nevével kezdődött az RB Leipzig összeállítása. Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/firo Sportphoto/Ralf Ibing

Olaszországban a Serie B-ben, azaz a második vonalban a 85-szörös válogatott Nagy Ádám révén volt érintettségünk: a középpályás nyolc perccel a rendes játékidő vége előtt állt be, a hosszabbítás második percében sárga lapot kapott.

 

A topligákon túl

Szombaton Törökországban is „magyar rangadót” rendeztek, igaz, a Galatasaray friss igazolása , Sallai Roland még nem volt benevezve a Rizespor ellen 5-0-ra megnyert meccs keretébe. Mocsi Attila végigjátszotta a vendégcsapat színeiben a meccset. Ausztriában a Wolfsberger vendégeként 1-1-re végző Rapid Wient erősítő Bolla Bendegúz végig a pályán volt, míg Cipruson Gyurcsó Ádámot a szünetben lecserélték. A hússzoros válogatott csapta, az Anorthoszisz 3-1-re kikapott a Pafosztól. Görögországban Ádám Martinnak kezdőként hatvan percnyi játék jutott az Aszterasz Tripoliszban, amely 2-1-re kikapott a vendég Atromitosztól.

A magyar válogatott csatárok közül Csoboth Kevinre a Svájci Kupában várt feladat. Csoboth a 65. percben, csereként állt be, a 87. percben pedig gólt is szerzett, a St. Gallen színeiben, tétmérkőzésen az elsőt – Csobothék 3-1-re nyertek a Paradiso ellen, és továbbjutottak. 

Európán túl, az Egyesült Államokban Gazdag Dániel klubja, a Philadelphia Union 3-1-re kikapott a Lionel Messi két, valamint Luis Suárez egy góljával nyerő Inter Miami vendégeként, Gazdag végig a pályán volt. Szaúd-Arábiában Szappanos Péter végigvédte az Al-Fateh bajnokiját (Al-Fateh–Al-Ettifak 1–2).

Szombat este a szlovák ligában a Dunaszerdahely a pozsonyi Slovant látta vendégül. A BL-főtáblás Slovan 2-1-re nyert, a DAC színeiben Vitális Milán és Csinger Márk végig a pályán volt, Redzic Damir az 59., Bősze Levente pedig a 77. percben lépett pályára. Szendrei Ákos és Tuboly Máté a kispadon foglalt helyet.

 

Komáromi debütált a Mariborban

A nemzeti tizenegy szeptemberi keretéből kimaradt Callum Stylest nem nevezték be a a West Bromwich Albion vasárnapi, angol másodosztályú bajnokijára. Ugyanez történt a belga Gent nemrég szerződtetett U21-es magyar válogatott játékosával, Vancsa Zalánnal is. Kecskés Ákos a kispadon kezdett volna az AEL színeiben az Apollon elleni limasszoli derbin, ám ez a mérkőzés szurkolói rendbontás miatt elmaradt. Lengyelországban Baráth Pétert, Görögországban Kleinheisler Lászlót nem nevezte a meccskeretébe klubja, a görög Szuperligában Gróf Dávid kispados volt a vendéggárdában (Panszerraikosz–Levadiakosz 2–2). A francia ligában a Le Havre játékosa, Nego Loic csereként negyed órát játszott csapata Toulouse elleni, idegenbeli 2-0-s veresége alkalmával, míg a német másodosztályban Dárdai Márton végigjátszotta, ifjabb Dárdai Pál pedig a kispadról követte klubja, a Hertha BSC hazai 2-0-s vereségét a Düsseldorf ellen.

Vasárnap késő este bemutatkozott a Maribor futballistájaként a szlovén első osztályban Komáromi György. A házigazdaként a Kopert 2-0-ra legyőző együttesbe a 74. percben állt be a Puskás Akadémiától igazolt 22 éves szélső.

Hétfőn még az olasz első osztályban, Cipruson, Görögországban és a román bajnokságban is pályára léphet magyar játékos.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.