Gulácsi ezúttal megúszta a gólzáport, Schäferék pontot raboltak a Lipcsétől

Mindössze két magyar labdarúgó kapott játéklehetőséget a Bundesliga 3. fordulójának szombati játéknapján, ráadásul ők ketten – Gulácsi Péter és Schäfer András – egymás ellen léptek pályára. Az RB Leipzig nagy meglepetésre nem tudta legyőzni hazai pályán az Union Berlin csapatát, míg az elvileg szintén magyar érdekeltségű találkozón, a Wolfsburg–Frankfurt meccsen a vendégek győztek, ám a hazaiaknál Dárdai Bence csak a kispadig jutott, addig a vendégeknél Lisztes Krisztián és Fenyő Noah még a meccskeretbe sem került be, akárcsak a Leverkusentől kiütéses vereséget szenvedő Hoffenheimébe Szalai Attila.

2024. 09. 14. 19:56
Gulácsi Péter végig a pályán volt az Union Berlin elleni meccsen Forrás: rbleipzig.com
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Gulácsi Péterrel a kapuban felálló RB Leipzig hazai környezetben gól nélküli döntetlent játszott a Schäfer Andrást kezdőként a 81. percig foglalkoztató Union Berlinnel a német labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójának szombati játéknapján. A lipcseieknél Willi Orbán a piros lapja miatt hiányzott. A Leipzig sokkal aktívabb futballt mutatott be, de hiába lőtt kapura többször, mint a fővárosiak, és birtokolta többet a labdát, a fölény gólban egyáltalán nem mutatkozott meg. A találkozón a meccs előtt százszázalékos hazaiak álltak közelebb a győzelemhez, de Lois Openda kihagyta a saját maga által kiharcolt büntetőt. Ezzel az eredménnyel a fővárosiak is megőrizték veretlenségüket.

Schäfer András 81 percet játszott a lipcseiek ellen    Fotó: Getty Images

A címvédő Bayer Leverkusen nagyon simán, 4-1-re nyert a Hoffenheim vendégeként, ahol Szalai Attilát nem nevezték az összecsapásra. A VfL Wolfsburg összecsapásán Dárdai Bence a hazai cserepadról nézte végig az Eintracht Frankfurt 2-1-es győzelmét, a vendégeknél Lisztes Krisztián és Fenyő Noah sem volt kerettag.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.