Ez nem Szoboszlai meccse volt, kettes is került a bizonyítványba

Ugyan a Liverpool csapatával sem bánnak kesztyűs kézzel a brit újságírók, ám ha a meccs értékelését és a játékosoknak adott osztályzatokat nézzük, bizony kiderül, hogy Szoboszlai Dominik finoman szólva sem parádézott a Nottingham Forest ellen elveszített hazai mérkőzésen. A bírálók elsősorban a rengeteg eladott labdát róják fel a magyar válogatott csapatkapitányának. Arne Slot, a Liverpool holland menedzsere abban bízik, hogy ez a vereség nem lesz negatív hatással a Milan elleni, keddi Bajnokok Ligája-mérkőzésre.

2024. 09. 14. 21:42
SOCCER: JUL 26 Liverpool vs Real Betis
PITTSBURGH, PA - JULY 26: Liverpool FC coach Arne Slot talks to midfielder Dominik Szoboszlai (8) during the preseason friendly against Real Betis at Acrisure Stadium on July 26, 2024 in Pittsburgh, Pennsylvania. (Photo by Joe Robbins/Icon Sportswire via Getty Images)
Szoboszlai Dominik és Arne Slot Fotó: Getty Images/Icon Sportswire
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vélhetően nem volt olyan szurkoló, aki látva Szoboszlai Dominik remek szezonkezdését a Liverpoolban, ne bízott volna a hasonló folytatásban. Sajnos azonban már a Manchester United ellen mutatott teljesítményét is rengetegen bírálták – mondván nem vette komolyan a meccset bizonyos szituációkban, holott gólpasszt is adott –, és most, amikor ugyanúgy gyengébb teljesítményt nyújtott, mint a legtöbb csapattársa, a brit lapoktól kapott hideget-meleget a Nottingham elleni hazai vereség után. Az Index összegyűjtötte az angol lapok osztályzatait, amit Szoboszlai kapott a szombat délutáni teljesítményére, és bizony kijelenthető, hogy a többségben lévő szerény kalkulusok összhangban vannak a magyar sztár játékával. 

Soccer friendly - Liverpool vs Sevilla
A brit újságírók nem kímélték Szoboszlait a Nottingham ellen elveszített bajnoki után    Fotó: EPA/ADAM VAUGHAN

A Thisisanfield.com négyesre értékelte, és összegzésében leírta, Szoboszlainak rengeteg rossz passza volt az első félidőben, sokszor akadt el rajta a vörösök támadása. Úgy vélekedtek, hogy a magyar játékos semmi említésre méltót nem csinált, kivéve egy kései lövést, ami kevéssel mellépattant. A 90min.com legalább ötösre értékelte, de hozzátette, ugyan rengeteget dolgozott, de rengeteg ígéretes lehetőséget elrontott a pontatlan passzaival vagy azzal, hogy szinte mindig rosszul döntött. A Reddit.com a földbe döngölte Szoboszlait a maga kettes osztályzatával, amit a rengeteg elszórt labdával, a pocsék lövésekkel támasztott alá, ugyanakkor azt elismerte, hogy legalább a védőmunkája rendben volt.

A BBC 4,19-re értékelte, Szoboszlainál csak Szalah és Jota kapott rosszabb kalkulust a kezdőből. Az Anfieldindex.com hármas osztályzata már nem is meglepő, és a portál is a rengeteg eladott labdát hozza fel a legnagyobb negatívumnak. Erőltette a játékot, mindenáron meghatározó akart lenni, holott az összjáték a társakkal egyszerűen nem létezett. Már félidőben le kellett volna cserélni, ehelyett végig a pályán maradt. A Liverpool.com hatosra értékelte Szoboszlai teljesítményét, véleményük szerint ő volt a legkevesebbet játékban az első félidőben a Liverpool középpályásai közül, végig tompa volt, nem tudott feljebb kapcsolni az egyes sebességi fokozatból. A Liverpoolecho.co.uk sem bánt kesztyűs kézzel a magyar sztárral, és annak ellenére ötösre értékelte a teljesítményét, hogy véleményük szerint egyike azoknak, akik csődöt mondtak.

Arne Slot szerint ilyen labdabirtoklással helyzetek sokaságát kellett volna a Liverpoolnak kialakítania    Fotó: liverpoolfc.com

Arne Slot, a Liverpool menedzsere most nem értékelte egyesével a játékosait, azt viszont elmondta, az egész találkozón sokat birtokolták a labdát, de ebből maximum három vagy négy lehetőséget dolgoztak ki, amit ki is hagytak. A holland szakember kijelentette, ha ennyit birtokolja egy csapat a labdát és abból képtelen betalálni, akkor valamit nem csinál jól. Bízik abban, hogy a keddi, Milan elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen nem ez lesz jellemző a csapatára.

– Nagyon nem szeretném, ha ez a vereség vagy a meccsen mutatott teljesítmény negatívan hatna a keddi meccsünkre. A lehető legjobb módon felkészülünk a Milan ellen, amelyik találkozó teljesen más lesz, mint a szombati bajnoki volt, ugyanis ott egy igazán remek csapat minőségi kerete ellen kell majd helytállnunk – jelentette ki Arne Slot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.