BL: Szoboszlai barátja egy félidő alatt mesterhármast lőtt, az UEFA büntetni fog + videó

Az átalakult Bajnokok Ligája ligafázisa a héten a második fordulóval folytatódott. Szoboszlai Dominik jó barátja, Karim Adeyemi lehengerlő első félidőt teljesített: a Dortmund támadója egy félidő alatt mesterhármasig jutott el a Celtic ellen. A skótok az első fordulóban öt gólt lőttek, most egyetlen játékrész alatt beszedtek ennyi találatot, végül 7-1-re kaptak ki. Adeyemi öröme nem lehetett teljes, a második félidő elején sérülten hagyta el a pályát, míg a Dortmund szurkolói tettek róla, hogy az UEFA ne csak Szoboszlai barátja miatt figyeljen fel a mérkőzésre. Nagy különbségű győzelmet aratott a Barcelona, a Manchester City és az Inter is, a Milan viszont két forduló után is pont nélkül áll.

2024. 10. 01. 22:12
Karim Adeyemi mesterhármas BL Borussia Dortmund Szoboszlai Dominik barátja Celtic
Karim Adeyemi három, a Dortmund öt góllal zárta az első félidőt a Celtic ellen Fotó: X/Borussia Dortmund
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karim Adeyemi és Szoboszlai Dominik még Salzburgban futballozott együtt. Néhány éve már nem csapattársak, de Ausztriában szoros barátságot kötöttek. A Bajnokok Ligája első fordulójában a duóból Szoboszlai lőtt gólt, a második körben viszont Adeyemi egyetlen félidő alatt mesterhármasig jutott a Borussia Dortmund színeiben a skót Celtic ellen. A Dortmund szurkolói csapatuk parádéjának örülhettek, az UEFA által kidolgozott új BL-rendszerről viszont nincsenek jó véleménnyel.

Szoboszlai barátja Adeyemi Dortmund UEFA maffia büntetés
A Dortmund szurkolói Szoboszlai barátjának tapsoltak, az UEFA-nak már kevésbé (Fotó: X/The Away Fans)

A nagy UEFA Mafia feliratot aligha szükséges fordítani, indoklásként a dortmundi hívek hozzátették, hogy a szervezetet nem érdekli a sport, hanem csak a pénz. Az Európai Labdarúgó-szövetségnél vélhetően már számolják is, hogy a felirat miatt mennyit fog fizetni a Dortmund. 

A BL-rekordot idézte a Dortmund

A mérkőzés alatt már nem az UEFA-val foglalkoztak a sárga-fekete szurkolók, ugyanis eseményekben gazdag meccset láthattak.

Tíz perc után 1-1 volt az állás, Emre Can büntetőjére a Celtic japán játékosa, Maeda Daizen még válaszolt. Aztán beindult Karim Adeyemi.

Szoboszlai Dominik jó barátja az első félidő végére már mesterhármasnál járt, a Dortmund pedig 5-1-re vezetett a szünetben.

Nem ez volt az első alkalom a BL-ben, hogy a Borussia egy félidő alatt öt gólt szerzett, de az előző alkalomból a Bajnokok Ligája történetének leggólgazdagabb találkozója lett: 2016-ban 5-2-es félidő után 8-4-re nyert a Dortmund a Legia Warszawa ellen, utóbbinak egyik gólját Nikolics Nemanja szerezte.

Ezúttal ennyi gól nem született a második félidőben, a 7-1-es végeredmény viszont a Dortmund történetének legnagyobb különbségű, BL-ben aratott győzelmét jelenti.

Barcelona, Manchester City, Inter: BL-gála

A Celtic az első fordulóban a Slovan Bratislava ellen öt gólt lőtt, két hét alatt nagyot fordult a világ a skótokkal. Ahogy a Barcelonával is, amely a Monaco elleni vereség után a második idei BL-meccsét egy félidő alatt lerendezte, 3-0-ra vezetett, végül 5-0-ra nyert a Young Boys ellen.

Egymás elleni 0-0-ja után a második körben egyaránt 4-0-ra nyert a Manchester City és az Internazionale. Az angol bajnok Pozsonyban, a Slovan ellen hozta ezt az eredményt, az olasz bajnok pedig Milánóban, a Crvena zvezda ellen.

Miközben az Inter jól rajtolt, a városi rivális AC Milan két forduló után is pont nélkül áll, igaz, sem a Liverpool, sem a keddi, Bayer Leverkusen elleni vereség nem tekinthető önmagában szenzációnak.

A Leverkusen és a Dortmund mellett hat pontja van a francia BL-újoncnak is, a Brest mindkét sikerét osztrák csapat (Sturm, Salzburg) ellen aratta, a harmadik fordulóban éppen a Leverkusen ellen már nehezebb dolga lehet.

BL: Szoboszlai szerdán játszik

Szoboszlainak tehát Adeyemi feladta a leckét, a magyar játékos szerdán követheti jó barátját, a Liverpool a Bolognát fogadja. A másik magyar érdekeltségű BL-csapat, az RB Leipzig is szerdán játszik, szintén olasz ellenfél, a Juventus ellen.

Bajnokok Ligája, alapszakasz, 2. forduló, keddi eredmények

Borussia Dortmund–Celtic 7-1
Barcelona–Young Boys 5-0
Slovan Bratislava–Manchester City 0-4
Internazionale–Crvena zvezda 4-0
Bayer Leverkusen–AC Milan 1-0
Arsenal–PSG 2-0
Salzburg–Brest 0-4
Stuttgart–Sparta Praha 1-1
PSV Eindhoven–Sporting 1-1

Meddig jutnak Szoboszlaiék?
A magyar futballszurkolók számára a Liverpool szereplése a BL-ben egy külön kupasorozatnak felel meg. Szoboszlai Dominik szereplése ugyanis sokkal kardinálisabb kérdés, mint az, hogy kié lesz a BL-trófea. Hacsak a kettő nem esik majd egybe, azaz a Liverpool megnyeri a legrangosabb kupasorozatot. A fogadók rendszerint szeretnek kisebb-nagyobb összegeket tenni a magyar válogatott csapatkapitányát felvonultató Vörösökre is. BL-meccsek fogadásaival kapcsolatos infók itt!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.