A Bayern München edzőjét sokkolta a kínos kiesés a kupából

Ma már egyértelmű, hogy Hans-Dieter Flicknek kezdenie kell valamit a Bayern München védelmével, mert az már nem mindig működik, hogy több gólt lő a csapat, mint amennyit hátul összehoz az aktuális ellenfélnek. A másodosztályú Kiel elleni kupavereség ellenére Thomas Müller nyilatkozatából kiindulva nincsen pánikhangulat a tavaly mindent megnyerő bajor sztárcsapatnál.

Magyar Nemzet
2021. 01. 14. 10:00
null
Forrás: uefa.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokan azt gondolták, hogy a tavalyi triplája után a Bayern München lendületben marad, és 2021-ben is besöpör minden fontos címet, de ez már biztosan nem sikerül a sztárcsapatnak. Tegnap este a harmadik fordulóban, azaz a nyolcaddöntő előtt kiestek a bajorok a Német Kupából, miután a másodosztály harmadik helyén álló Kiel otthonában a 2-2-es döntetlent követően tizenegyespárbajban veszítettek.

Tanácstalanok voltak a Bayern játékosai Kielben Fotó: AFP

– Sokkolt minket a kiesés. Mérhetetlenül csalódottak vagyunk, mert meg akartuk védeni a címünket – sopánkodott Hans-Dieter Flick, a Bayern München edzője a kínos kiesés után. – Dominánsak voltunk, ebben elértük a célunkat, de rendkívül idegesítő, hogy az utolsó másodpercben engedtük egyenlíteni az ellenfelet. Gratulálok a Kielnek, igazi kupacsata volt, ők jól védekeztek, a kapusuk kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Túl kell lépnünk ezen a vereségen, és jobban kell játszanunk. Muszáj magabiztosabbnak lennünk hátul.

Flick utolsó megállapítása annyira jogos, hogy már régóta kapta a kritikákat a csapat a gyenge védekezése miatt, de eddig sikerült palástolni a gyengeséget a lehengerlő támadójátékkal. Most azonban egymás után másodszor kapott ki a Bayern, hiszen a Bundesliga legutóbbi fordulójában a Mönchengladbach otthonában kétgólos előnyről kapott ki 3-2-re, méghozzá nagy egyéni hibákból beszedett gólok miatt.

Jellemző számadat, hogy a Bayern kapta holtversenyben a hatodik legtöbb gólt (24) a Bundesligában ebben az idényben, miközben 46-szor talált be, amellyel magasan vezet, a második legeredményesebb csapatoknak 31 góljuk van. Tehát a bajorok támadójátéka kiemelkedő, a védelmük viszont pocsék. Ennek sok összetevője van, kezdve szerződéshosszabbítási ügyétől Joshua Kimmich sérülésén át Jérome Boateng és Niklas Süle hibáiig. Egy biztos, a jelenségre reagálnia kell Flicknek.

– Kikaptunk egy sokkal esélytelenebb ellenféltől. Talán hülyén hangzik egy ilyen fiaskó után, de a szerencse nem a mi oldalunkon állt ezen a meccsen – mentegette a csapatot pedig tőle nem állnak távol az önkritikus megfogalmazások sem. – Az első félidőben kifejezetten jó érzéseim voltak, jól játszottunk, kombinatívak voltunk, helyzeteket teremtettünk. A Kiel mindent kiadott magából, az ő szemszögükből biztosan kiváló teljesítmény volt ez, de nem látszott az elején, hogy ez lesz a vége. Hibákat követtünk el, amelyeket az ellenfél kihasznált, és ezt tette a tizenegyespárbajban is.

Müller véleményéből az látszik, hogy az egymás utáni két vereség ellenére nincs pánikhangulat Münchenben, a támadójátékkal továbbra sincsenek nagy gondok, és ha a védekezését újra megszilárdítja a csapat, elérheti azt a szintet, amelyet tavaly láttunk tőle. A kupavereséget már nem lehet visszacsinálni, de a Bundesligát így is vezeti a Bayern, a BL-ben pedig esélyesként várja a Lazio elleni nyolcaddöntőt. A válság további mélyülése mellett az ugyanúgy elképzelhető, hogy néhány hét múlva már rossz emléknek is halvány lesz a Kiel elleni fiaskó.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.