A pokoli hangulat garantált, de még nem tudni, ki nevet a végén

Ma este véget ér a szezonmentő akció. A Veszprém nem tudott bejutni a férfikézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, a Szeged is lemaradt a Final Fourról, és a Magyar Kupa döntőjét elveszítette a legnagyobb hazai riválisával szemben. Ma este az a tét, melyik csapat tudja sikerélménnyel zárni a szezon utolsó mérkőzését.

Szilágyi
2021. 06. 05. 8:15
null
Petar Nenadics (piros mezben) vezérletével az ősztől is szerepelhet a BL-ben a Veszprém Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mol-Pick Szeged szerdán hazai pályán 31-28-ra győzött a Telekom Veszprém ellen a férfikézilabda bajnoki döntő első mérkőzésén. A trónfosztás immár nem csak álom Szegeden, az alapszakaszt hibátlan teljesítménnyel abszolváló címvédő Veszprém első idei veresége a lehető legrosszabbkor történt. A döntő előtt azt jövendöltük, hogy a kihívó megérezte a vérszagot, mert a Veszprém nincs a legjobb passzban. Májusban kiesett a Nantes-tal szemben a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, s mintha a történelem ismételte volna önmagát: a bajnoki döntőben is a hajrában találtatott könnyűnek.

Dean Bombac (kékben) aktív volt az első mérkőzésen
Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba

A Nantes elleni összecsapáson 31-28 volt az állás, amikor David Davis edző időt kért, de a hajrában nem tudta növelni csapata a különbséget, képtelen volt hazai környezetben ledolgozni az idegenben összeszedett négygólos hátrányt. Ugyan győzött, de a 32-30-as sikere összesítésben kevés volt a továbbjutáshoz. S ha már szóba jött a 31-28-as állás: pontosan ez volt a Szeged elleni bajnoki döntő első mérkőzésének a végeredménye. A Veszprém jól tartotta magát a kihívó otthonában, de a hajrát nem bírta, és ez okozta a vesztét.

Lehetetlen megjósolni a telt ház előtt sorra kerülő párharc második mérkőzésének a kimenetelét: a háromgólos szegedi előny nem megnyugtató, de nem is elhanyagolható különbség. Komoly kérdés, hogy a veszprémi keretbe az első meccsre nem nevezett balátlövő, a montenegrói Vuko Borozan vajon megkapja-e az esélyt. Az ő távollétében Davis választása a szezon nagy részében csak epizódszerepet kapó Nikolaj Markussenre eshet. Rasmus Lauge, a dánok világbajnoka lehetne kézenfekvő megoldás a poszton, de ő régóta sérüléssel bajlódik.

A veszprémi Vuko Borozan hiánya vagy jelenléte komoly hatással lehet a párharc kimenetelére
Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba

Szegeden a hónapok óta sérült Luka Stepančić távolléte jelent problémát, de ezzel már megtanult együtt élni Juan Carlos Pastor csapata. A vendégek – ahogy az első meccs előtt is – komolyan fogadkoznak, s már csak az utolsó szegedi meccsére készülő klubikon csapatkapitány, Jonas Källman miatt is szeretnék megkaparintani a bajnoki címet. Legutóbb ez 2018-ban sikerült neki. a Veszprém csapatkapitánya azon van, hogy idén is a csapata ünnepeljen.

Amennyiben nem sikerül a címvédés, bizonytalan lehet David Davis edző sorsa. A komoly trófea nélkül zárt szezonhoz nincsenek hozzászokva Veszprémben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.