Amikor a még szinte ismeretlen Michael Jordan ellátogatott Budapestre

Most, amikor a The Last Dance című filmsorozat kapcsán mindenki Michael Jordanról beszél, érdemes megemlékezni arról az eseményről, amelyen a világ valaha volt legjobb férfi kosárlabdázója Budapesten szerepelt. 1982. június 20-án történt mindez az akkor még álló Budapest Sportcsarnokban.

Magyar Nemzet
Forrás: Origo2020. 05. 23. 22:00
Jordan, Michael
Springfield, 2009. szeptember 12. Michael JORDAN, a Chicago Bulls és a Washington Wizards amerikai kosárlabdacsapatok egykori védõje beszél, miután a Kosárlabdasport Hírességei Csarnokának tagjává avatták a Massachusetts állambeli Springfieldben 2009. szeptember 11-én. (MTI/EPA/CJ Gunther) Fotó: CJ GUNTHER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Merő kíváncsiságból, a sorozat nézése közben az Origo rovatvezetőjének eszébe jutott, vajon melyik volt az első magyar nyelvű újságcikk, amely bemutatta az olvasóknak Jordant. Nem kellett sokáig keresgélni, mert az 1982. június 20-i Népsportban rövid interjút olvashattunk az akkor még a North Carolina egyetem színeiben, az NCAA-ban, azaz az amerikai főiskolai bajnokságban játszó kosarasról. Ezt idézzük fel most.

„Tizenkilenc éves vagyok. Hét éve kosárlabdázom, előtte baseball játékos akartam lenni. De a középiskolában, Wilmingtonban már tudtam, hogy csak ezért a játékért, a kosárlabdáért szabad élnem. Nagy kosárlabdázó akarok lenni.

Már most is az. Mi még a célja?

Hogy a profi ligában szerepelhessek.”

Nos, Jordannek olyannyira valóra vált ez a célja, hogy minden idők legnagyobb kosarasa lett belőle, és – nem mellékesen – rendesen meg is szedte magát, vagyonát ez idő szerint kétmilliárd dollárra becsülik, ezzel ő a földkerekség leggazdagabb sportembere.

Hogy mit művelt Jordan Budapesten, azt az Origo cikkéből meg is tudhatjuk.

A szóban forgó mérkőzésen magyar játékos, Losonczi Árpád is pályára lépett, a vele készült interjúnkat IDE kattintva olvashatják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.