Az Atalantát a Liverpool szedte szét, a Salzburgot a Bayern

Izgalmas, gólokban gazdag estét hozott a labdarúgó Bajnokok Ligája harmadik fordulójának keddi játéknapja. A Bayern München 6-2-re nyert a Salzburg ellen, a Liverpool 5-0-ra verte az Atalantát és ötgólos mérkőzésen szerezte meg első győzelmét az idényben a Real Madrid.

Magyar Nemzet
2020. 11. 03. 23:13
Bajnokok Ligája
Kimmichék örülhettek a végén Fotó: REUTERS/Andreas Gebert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Salzburg már az első pillanatokban megmutatta, hogy nem ijedt meg a Bayern Münchentől, hiszen Valon Berisha révén már a 4. percben vezetést szerzett. A bekapott gól felpiszkálta a Bajnokok Ligája címvédőjét, és nyomás alá helyezte a házigazdát, aminek rövidesen meglett az eredménye: a 21. percben büntetőből volt eredményes. Az első félidő vége előtt megfordította mérkőzést a Bayern, beadása után az egyik hazai védőről, Rasmus Kristensenről került a hálóba a labda.

A második játékrészben felcsillant a remény a Salzburg előtt a pontszerzésre, Masaya Okugawa becserélését követően szinte azonnal kiegyenlített. Ez a végelszámolásban semmire sem volt elég, mert a 79. percben beindult a Bayern-henger: Hans Flick fiai tizenhárom perc alatt újabb négy gólt lőve ütötték ki az osztrák bajnokot.

végig a pályán volt, de ezúttal nem termett számára babér.

Bajnokok Ligája, A csoport, 3. forduló:

Salzburg–Bayern München 2-6 (1-2)

Gólszerzők: Berisha (4.), Okugava (66.), ill. Lewandowski (21. – 11-esből, 88.), Kristensen (44. – öngól), J. Boateng (79.), L. Sané (83.), Hernández (90+2.)

A csoport másik mérkőzésén: Lokomotiv Moszkva–Atlético Madrid 1-1.

Az állás: 1. Bayern München 9 pont, 2. Atlético Madrid 4, 3. Lokomotiv Moszkva 2, 4. Salzburg 1.

Kimmich és a Bayern örült a végén
Fotó: Reuters/Andreas Gebert

A Real Madrid kedd estig nyeretlen volt a Bajnokok Ligájában, ebben az idényben a Sahtar Doneck és a Borussia Mönchengladbach is borsot tört az orra alá. Ezek után a rekordbajnoknak égető szüksége volt a három pontra, ráadásul ezt a legkeményebbnek ígérkező ellenfél, az olasz Internazionale ellen kellett megszereznie. Az első félidő a terveinek megfelelően alakult a madridiak számára: és Sergio Ramos két találatára csak Lautaro Martinez tudott válaszolni. Fordulás után Ivan Perišić kiegyenlített, de így sem tudta kiénekelni a Real szájából a sajtot az Inter, 80. percben lőtt gólja eldöntötte a mérkőzést a hazaiak javára.

B csoport, 3. forduló:

Real Madrid–Internazionale 3-2 (2-1)

Gólszerzők: Benzema (25.), S. Ramos (33.), Rodrygo (80.), ill. Lautaro Martínez (35.), Perisic (68.)

A csoport másik mérkőzésén: Sahtar Doneck– Borussia Mönchengladbach 0-6.

Az állás: 1. Mönchengladbach 5 pont, 2. Sahtar Doneck 4 (3-8), 3. Real Madrid 4 (7-7), 4. Internazionale 2.

Rodrygo kulcsfontosságú gólt lőtt
Fotó: EPA/JuanJo Martin

Harmadik találkozóján is diadalmaskodni tudott ebben a BL-idényben a Manchester City. Ezúttal az Olimpiakoszt győzték le Ferrán Torres, és Joao Cancelo góljaival. A csoport másik meccsén a Porto 3-0-ra nyert, csak ő az Olympique Marseille-t múlta felül.

C csoport, 3. forduló:

Manchester City–Olimpiakosz 3-0 (1-0)

Gólszerzők: Torres (12.), Gabriel Jesus (81.), Cancelo (90.)

Porto–Olympique Marseille 3-0 (2-0)

Gólszerzők: Marega (4.), Oliveira (28.), Díaz (69.)

Az állás: 1. Manchester City 9 pont, 2. Porto 6, 3. Olimpiakosz 3, 4. Olympique Marseille 0.

Gabriel Jesus góllal tért vissza sérülése után
Fotó: EPA/Peter Powell

A Liverpool eddig döcögősen haladt az angol bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is. Többségében nyerte az összecsapásait, de általában nem túl magabiztos teljesítménnyel. A hatszoros BL-győztes csapat viszont az Atalanta ellen finoman szólva is összekapta magát, és az 54. percre már öt góllal vezetett Olaszországban. Jürgen Klopp nagyot húzott azzal, hogy Roberto Firmino helyett kezdőcsapatba nevezte Diogo Jotát, aki mesterhármassal hálálta meg a bizalmat. Rajta kívül Mohamed Szalah és is betalált a találkozón. A csoport másik mérkőzésén az Ajax 2-1-re győzött a Midtjylland vendégeként.

D csoport, 3 forduló:

Atalanta–Liverpool 0-5 (0-2)

Gólszerzők: Jota (16., 33., 54.), Salah (47.), Mané (49.)

Midtjylland–Ajax 1-2 (1-2)

Gólszerzők: Dreyer (18.), ill. Dos Santos (1.), Tadic (13.)

Az állás: 1. Liverpool 9 pont, 2. Ajax 4 (4-4), 3. Atalanta 4 (6-7), 4. Midtjylland 0.

Diogo Jotának (középen) háromszor gratulálhattak a társak
Fotó: EPA/Paolo Magni

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.