Körbelőtte a kaput a Liverpool, így a Real jutott tovább

Helyzetek tömkelegét puskázták el a visszavágón a Liverpool labdarúgói, így csupán 0-0-s döntetlent értek el hazai pályán a Real Madrid ellen. A Vörösöknek így a Bajnokok Ligájában a negyeddöntő jelentette a végállomást, míg a spanyolok az elődöntőben a Chelsea ellen folytatják szereplésüket.

Magyar Nemzet
2021. 04. 14. 23:02
Real Madrid
Liverpool, 2021. április 14. Sadio Mane, a Liverpool játékosa (k) Thibaut Courtois, a Real Madrid kapusa és csapattársa, Luka Modric a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntõjében játszott Liverpool - Real Madrid visszavágó mérkõzésen Liverpoolban 2021. április 14-én. Fotó: MTI/EPA/Peter Powell

Helyzetek tömkelegét puskázták el a visszavágón a Liverpool labdarúgói, így csupán 0-0-s döntetlent értek el hazai pályán a Real Madrid ellen. A Vörösöknek így a Bajnokok Ligájában a negyeddöntő jelentette a végállomást, míg a spanyolok az elődöntőben a Chelsea ellen folytatják szereplésüket.

Kellemetlen közjáték előzte meg a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének második felvonását: a liverpooli szurkolók az Anfield környékén gyülekeztek, és míg a sajátjaikat énekléssel, addig a madridiakat kövekkel és üvegekkel várták, be is törték a Real csapatbuszának egyik ablakát, pont azt, ahol Zinedine Zidane ült.

Ugyan a lelátókon nem lehettek jelen a szurkolók, így is sikerült feltüzelni a liverpooli játékosokat, és a madridi 3-1-es vereséget követően visszavágásra éhesen futottak ki a pályára. Mohamed Szalah már két perc után megdolgoztatta Thibaut Courtois-t, röviddel később James Milner távoli lövésénél is a francia hálóőr mentette meg a Realt.

A 20. percben a másik oldalon már is verve volt, miután a hazaiak védelmén keresztül szlalomozta magát végül lövését csak a kapufa tudta megállítani.

A félidő közepére kiegyenlítődtek az erőviszonyok, a Liverpool a hajrára gyújtotta be ismét a rakétákat. Mindezt mindhiába, mivel Szalah és Gini Wijnaldum is ziccert hibázott.

A második játékrészt az elsőhöz hasonlóan kezdték a Vörösök, Roberto Firmino már két perc után Courtois ölébe bombázta a labdát. És mivel tanítványai további helyzeteiket is sorra elszórakozták, ezért Jürgen Klopp a 60. percben merészet húzva védő helyett támadót küldött be, Diogo Jota váltotta Ozan Kabakot. A gólerős portugál beállásával sem változott a játék képe: a hazaiak rohamoztak, de a vendégek toldozott-foltozott hátsó alakzata állta a sarat.

Mané (vörös mezben) sem tudott túljárni Courtois (jobbra) eszén
Fotó: MTI/EPA/Peter Powell

A Real Madrid leginkább csak labdatartásra törekedett, egy-két veszélyes helyzetre futotta azért neki a második félidőben. Gólra nem, de a spanyolok így is megőrizték a hazai pályán megszerzett kétgólos előnyüket, a 3-1-es madridi sikert egy 0-0-s döntetlennel koronázták meg. A rekordbajnok három év elteltével szerepel ismét a BL elődöntőjében, s a legjobb négy között egy másik angol együttes, a Chelsea vár rá.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, második mérkőzés:

Liverpool–Real Madrid 0-0

Továbbjutott a Real Madrid 3-1-es összesítéssel.

A másik szerda esti mérkőzésen:

Dortmund–Manchester City 1-2

Továbbjutott a Manchester City 4-2-es összesítéssel.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.