A Bayern 31-szer lőtt kapura, mégis kikapott a PSG-től

A Bayern München hárompercenként kapura lőtt a Paris Saint-Germain ellen, több mérkőzésre való helyzetet teremtett, mégis kikapott 3-2-re hazai pályán a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán. Ezzel 19 veretlen meccs után veszített a BL-ben a címvédő, és nagyon nehéz helyzetbe került.

Magyar Nemzet
2021. 04. 07. 22:55
null
München, 2021. április 7. Marquinhos, a Paris Saint-Germain játékosa (b2) ünnepel csapattársaival, miután gólt szerzett a Bayern München ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntõjében játszott Bayern München - Paris Saint-Germain elsõ mérkõzésen Münchenben 2021. április 7-én. MTI/EPA/Lukas Barth Fotó: Lukas Barth
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy pelyhekben havazott Münchenben, amikor kezdődött a mérkőzés, de az áprilisban szokatlan látványtól nem fagytak le a csapatok, három perc alatt három gólszerzési lehetőség alakult ki. Az első kettő a házigazda Bayern München előtt adódott, előbb Lucas Hernández lövését védte nagy bravúrral a PSG kapusa, Keylor Navas, majd a sérült Robert Lewandowskit pótló Eric Maxim Choup-Moting fejelt a felsőlécre. Hiába az erős bajor kezdés, a harmadik percben a párizsiak szereztek vezetést: passza után lőtt, Manuel Neuer pedig potyaízűen bevédte a labdát.

A meccs jellemző képe: párizsi ünnep Münchenben Fotó: MTI/EPA/Lukas Barth

A Bayern-szurkolók ekkor még nem sejthették, hogy az első három perc jellemzi majd az első félidő nagy részét. A hazaiak nagy fölényben, attraktívan és veszélyesen futballoztak, húsz perc alatt tízszer lőttek Navas kapujára, de a gólokat a PSG szerezte. A 28. percben Neymar a második gólpasszát adta, ezúttal a védők mögé beívelve a labdát honfitársának, Marquinhosnak, aki addig a mezőny legjobbja volt, elsősorban a párizsi védelemben bemutatott több nagy mentésével, amit egy góllal is megfejelt. Hazai pályán, kétgólos hátrányban nagy bajba került a Bayern, amelyből nagyon hiányzott Lewandowski – a helyettes Choupo-Moting addigra két nagy ziccert is kihagyott.

A meccs fordulópontját fél óra elteltével Marquinhos sérülése jelentette, a PSG brazil csapatkapitányát le kellett cserélni. Így nem volt többé a pályán a védő, aki rendre kisegítette társait, és hét perccel később szépített is a Bayern: Choupo-Moting a harmadik nagy helyzetét már értékesítette, Benjamin Pavard beadása után fejelt a kapuba. Szinte borítékolható volt, hogy ennyivel nem éri be a müncheni együttes, amely a szünet után is lendületben maradt, és a 60. percben egy újabb fejes góllal kiegyenlített, ezúttal Joshua Kimmich beadását küldte Navas kapujába.

Tartogatott még egy fordulatot a meccs, ugyanis a várható harmadik Bayern-gól helyett újra a PSG talált be a 68. percben, méghozzá Kylian Mbappé klasszis megmozdulásával, aki Jérome Boateng lábai között lőtt szépségdíjas gólt. Hiába erőlködtek ezután a bajorok, nem tudtak ismét egyenlíteni, így nehéz dolguk lesz az április 13-i párizsi visszavágón, amelyet 3-2-es hátrányból kezdenek, tehát az idegenben lőtt gólok miatt legalább két góllal, vagy minimum négy találatot szerezve kellene nyerniük idegenben.

Hiába kapott ki 19 veretlen BL-meccs után a Bayern, elnézve a mai játékát, a hátrány ledolgozása egyáltalán nem lehetetlen, de a meccs tanulsága mégiscsak a következő: a müncheniek 31 lövésből két gólt szereztek, a párizsiak hatból hármat. Sokkal jobb helyzetkihasználásra lesz szüksége Hans-Dieter Flick csapatának a továbbjutáshoz – vagy Lewandowskira.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés: Bayern München–Paris Saint-Germain 2-3 (1-2), München, Allianz Arena, zárt kapuk mögött. Gólszerzők: Choupo-Moting (37.), Müller (60.), illetve Mbappé (3., 68.), Marquinhos (28.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.