Bódog Tamás ultimátumot kapott a Honvéd vezetőitől

Bódog Tamás kapott még egy utolsó esélyt a Honvéd vezetőitől. Már az sem lett volna különös, ha a Puskás Akadémiától vasárnap elszenvedett vereséget követően menesztik a vezetőedzőt, de egyelőre megúszta ultimátummal. Ha a Honvéd nem nyer az MTK ellen, minden bizonnyal felbontják a tréner szerződését.

Magyar Nemzet
2020. 12. 02. 18:59
null
Budapest 20201129 Labdarúgás NB1 NBI Honvéd Puskás Akadémia Fotó Micheller Szilvia Nemzeti Sport Fotó: Micheller Szilvia Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A tabellán elfoglalt helyezésünk méltatlan a Honvéd hagyományaihoz, személy szerint számomra is elfogadhatatlan – kezdte a klub honlapjának adott interjút Kun Gábor, a Budapest Honvéd ügyvezetője, később, mintegy nyomatékot adva szavainak, így fogalmazott: – Elégedetlen, dühös, kiábrándult vagyok – de azt hiszem, beszélhetek a teljes vezetőség nevében is –, szóval, frusztráltak vagyunk egy-egy vereség után. Mondjuk ki, szégyenteljes a mostani teljesítmény!

A Honvéd még vasárnap kapott ki 1-0-ra a Puskás Akadémiától, ami után Bódog Tamás úgy fogalmazott, tudja, a nyakán a kés. Egyelőre elvették onnan.

Az ügyvezető a következőképpen foglalta össze az őszi szezont, azt a folyamatot, amely ahhoz vezetett, hogy a piros-kékek jelenleg az utolsó helyen állnak az NB I.-ben:

– A nyári igazolásokat az vezérelte, hogy erősebb csapattal vágjunk neki az új szezonnak. Ennek érdekében visszahoztunk több olyan válogatott kerettag játékost, akik tagjai voltak a legutóbb bajnokságot nyert együttesnek. Többségében tehát Honvéd-kötődésű és magyar játékosokkal erősítettünk. Bódog Tamás személyében egy agilis, nemzetközi tapasztalattal is rendelkező edzőnk lett. A keret egyértelműen erősödött, még ha bizonyos játékosoknak volt is lemaradása, de el akartuk kerülni a tavalyi nehéz évkezdést, amikor az első hat meccsből csak egyet sikerült megnyerni. Aztán jöttek az első, nem túl jól sikerült mérkőzések, majd pár vállalható eredmény, végül a koronavírus-járvány második hulláma, ami – talán nem túlzás ezt mondani – letarolta a csapatot. Mindezek miatt egyre görcsösebbé, frusztráltabbá vált mindenki, ez érződik a játékunkon, de ezek sem lehetnek kifogások a mostani helyezésre.

Majd rátért a lényegre, a soron következő, MTK elleni mérkőzés tétjére: – Nagyon egyszerű a képlet. Hétvégén nyernünk kell, más eredmény esetén változtatásra van szükség.

Bódog Tamás tehát ultimátumot kapott: ha a Honvéd a hétvégén nem nyer az MTK ellen, akkor távozik.

– Ő is tisztában van azzal, hogy hétvégén csak a győzelem az elfogadható. Tapasztalt szakember, pontosan érzi és érti, hogy milyen elvárások vannak a Honvéd mindenkori edzőjével szemben – tette hozzá Kun Gábor.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.