Cristiano Ronaldo a rögbijátékosoktól nyert ihletet

A Juventus ötszörös aranylabdás, Európa-bajnok labdarúgója rögbistoplisra cserélné a jelenlegi futballcipőjét, mert ettől még gyorsabb lehet a pályán.

Forrás: NSO2020. 06. 04. 20:59
CRISTIANO RONALDO
A portugál szupersztár Torinóba költözött Fotó: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Juventus portugál támadója állítólag a rögbiből merített ihletet, mert az abban a sportágban használatos cipő még jobb tapadást biztosít a gyepen. Ronaldo így sokkal gyorsabban futhat majd a futballpályán.

Az alapötlet nem teljesen új: korábban a Montpellier csatára, Andy Delort kísérletezett ezzel, sőt amióta más stoplist hord, megdöntötte a Ligue 1 idénybeli sebességi rekordját 36,8 km/h-val.

Mivel a rögbiseknek fém helyett gumis stopli van a cipőjük talpán, sokkal könnyebben váltanak irányt, mindezt jóval gyorsabban teszik.

Ronaldót és a Juventust nemsokára ismét láthatjuk, hiszen június 13-án indulhat újra a profi labdarúgás Olaszországban. Első körben az Olasz Kupa elődöntőit rendezik meg, majd egy héttel később, 20-án elstartol az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.