Már C. Ronaldo a történelem legjobb góllövője – ha minden igaz

Emlékezetes szerda estét hagyott maga mögött Andrea Pirlo és Cristiano Ronaldo is. Előbbi vezetőedzőként első trófeáját nyerte a Juventusszal, miután csapata 2-0-ra legyőzte a Napolit a labdarúgó Olasz Szuperkupa döntőjében. Utóbbi a találkozón pályafutása 760. találatát szerezte, ezzel – egyes statisztikák szerint – minden idők legeredményesebb góllövőjévé vált.

Magyar Nemzet
2021. 01. 21. 13:06
Cristiano Ronaldo
Reggio Emilia, 2021. január 21. Cristiano Ronaldo, a Juventus játékosa ünnepel a trófeával, miután 2-0-ra gyõztek a Napoli ellen az olasz labdarúgó Szuperkupáért játszott mérkõzésen Reggio Emiliában 2021. január 20-án. MTI/EPA/ANSA/Elisabetta Baracchi Fotó: Elisabetta Baracchi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akárhányszor rúg bele a labdába abból gól lesz – gondolhatnánk a portugál újabb rekordját szemlélve. A balszélső szerda este, a Napoli elleni Olasz Szuperkupa döntőjében karrierje 760. találatát szerezte, amivel megelőzte Josef Bicant (759), a labdarúgás történetének ez idáig legeredményesebb góllövőjét.

Ronaldo az Optasports.com statisztikai oldal adatai szerint 760 góljának többségét, 450-et a Real Madrid játékosaként lőtte, 118-at a Manchester United, 102-t Portugália, 85-öt jelenlegi munkaadója, a Juventus, ötöt pedig a Sporting Lisszabon mezében szerezte. A balszélső legjobb éve a 2013-as volt 69 találattal, és kedvenc ellenfele a Sevilla, amelynek 27 alkalommal vette be a kapuját, míg az Atléticót 25, a Getafét 23 góllal szórta meg. Jobb lábával 488, a ballal 139 találatnál jár, 131 fejesből született, kettőt pedig más testrésszel juttatott a hálóba. 136 dupla, 46 mesterhármas és nyolc mesternégyes szerepel neve mellett, emellett két mérkőzésen öt gólig jutott.

A portugál gólvágó rekordja nem hivatalos, mivel a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) nem vezet erről statisztikát, s amíg több szaklap szerint a 760 gólos Ronaldo most megelőzte a cseh/osztrák Josef Bicant, és élre állt a hivatalos találatok terén, más források szerint viszont még nem ő az első. A Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation (RSSSF) labdarúgással kapcsolatos statisztikákat gyűjtő szervezet Bicannak 805 találatot tulajdonít, ráadásul a Romário (772), Pelé (767) brazil duót is Cristiano Ronaldo elé sorolja.

https://www.facebook.com/btsport/photos/a.495104353896105/5007512769321885/

 

VISSZAVONULÁS? MÉG MIT NEM!

– Jól érzem magam, és remélem, hogy még sok-sok évig játszhatok, de ezt nem lehet előre tudni. Ez a labdarúgás, kiszámíthatatlan, hogy mi fog történni holnap. Amikor fiatal játékosokkal beszélek, mindig azt tanácsolom nekik, hogy élvezzék a pillanatot, mert nem tudhatják, mit hoz a holnap. Bármi megeshet az életükben, a családjukban – idézi Cristiano Ronaldo szavait a Sky Sports. – Én nagyon-nagyon fényesnek látom a jövőt, szóval boldog vagyok.

Szavaiból kitűnik, hogy a 35 éves futballistának egyelőre nem jár visszavonuláson az esze, sőt merész terveket szövöget. Ronaldo szerint a nyárra halasztott Európa-bajnokságon Portugáliának esélye lehet a végső győzelemre. Természetesen először a címvédőnek a halálcsoportnak nevezett négyesből kell majd továbbjutnia, amelyben a magyar válogatott mellett Németország és Franciaország lesz az ellenfele.

– Piszok nehéz lesz, de jó és fiatal csapatunk van. Fantasztikus az edzőnk, Fernando Santos, úgyhogy nagyon pozitívak vagyunk. Nem tudjuk, hogy mi fog történni – elég a csoportunkra gondolni –, de szerintem jók leszünk. Sokat fejlődött a csapatunk, a fiatal játékosok is egyre jobban teljesítenek, így magabiztos vagyok.

Az ötszöri aranylabdás nem elégedne meg az Eb-győzelemmel sem, a 2022-es katari világbajnokságon is szeretne csúcsra érni.

– Megnyertük a 2016-os Európa-bajnokságot, most a világbajnoki címre fáj a fogunk. Minden lehetséges, de realistának kell maradnunk. Mindig az volt az álmom, hogy a portugál nemzeti csapattal trófeákat nyerjek. A klubjaimmal sok kupát szereztem, a válogatottal is sikerült két címet elhódítanunk, ami boldoggá tesz. De a világbajnoki trófea az álmom.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.