Márton és az eurómilliók, kilőtt a Dárdai fiú ára

Megtette a hatását, hogy Dárdai Pál középső fia, Dárdai Márton zsinórban öt Bundesliga-meccsen lépett pályára kezdőként a Herthában február közepe után, ugyanis hétszázezer euróról hárommillióra növelte az értékét a Transfermarkt.com. A több mint háromszoros áremeléssel a 19 éves védő értéke ugrott meg a második legnagyobb mértékben a német élvonalban.

2021. 04. 05. 14:38
Dárdai Márton
Before the game: Jhon Cordoba (Hertha) and Marton Dardai (Hertha). GES / Football / 1. Bundesliga: Borussia Dortmund - Hertha BSC Berlin, March 13th, 2021 Football / Soccer: 1st League: BVB Borussia Dortmund vs. Hertha, March 13, 2021 | usage worldwide (Photo by Edith Geuppert / GES-Sportfoto / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: Europress/AFP/Edith Geuppert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Frissítette a labdarúgók értékeit az átigazolási szakportál, a Transfermarkt.com, amely Dárdai Márton árát immáron hárommillió euróban határozza meg. Korábban hétszázezer euróra tartották, a jelentős ugrás pedig annak köszönhető, hogy a 19 éves védő február második fele óta kezdő lett a vezette Herthában. Noha a legutóbbi, Union Berlin elleni derbit kihagyta, a korábbi teljesítményével felhívta magára a figyelmet. Olyannyira, hogy az apja néhány hete indulatosan kiosztott egy német riportert, aki a rokoni kapcsolatukról s az abból fakadó esetleges előnyökről kérdezősködött.

Dárdai Márton ára már eurómilliókban mérhető. Fotó: EPA/Filip Singer

Ugyanakkor a többség egyszerűen csak dicsérte a fiatal berlini teljesítményét, a Bild például azt írta, hogy a középső Dárdai fiú „nem azért, hanem annak dacára játszik, mert az édesapja a vezetőedző”. A Hertha magyar főnöke is arról beszélt, hogy a fiaitól mindig többet vár el, mint mástól, és egyébként is, „Márton még csak tizenkilenc, de már úgy játszik, mint egy harmincéves”.

A Transfermarkt.com is értékelte Dárdai Márton teljesítményét, hiszen a 328,6 százalékos áremelkedés a második legnagyobb mértékű ugrás a Bundesliga frissítései között. Ennél nagyobbat csak a Köln szerb védője, Sava-Arangel Csesztics ára emelkedett, aki százezer euróról másfél millióra lépett. Ugyanakkor Dárdai mögé szorult többek közt a Bayern München legnagyobb tehetsége, Jamal Musiala is, akinek a kegyeiért az angol és a német válogatott küzdött. Az ő értéke „csak” száznegyven százalékkal erősödött, igaz, minimum egy kategóriával följebb játszik, tízmillióról növekedett most 24 millióra.

Dárdai Márton a hárommillió euróval a magyar labdarúgók között már a hatodik legértékesebb lenne (25 millió), (14 millió), (12 millió), (9 millió) és (3,7 millió) után. Ugyanakkor a Hertha titánja jelenleg a német utánpótlás-válogatottban szerepel, és a legfeljebb húszéves középhátvédek között már a második legdrágább Németországban, a Bochumban futballozó Armel Bella Kotchap (5 millió) mögött.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.