Dinamo-edző: A Fradi és mi is esélytelenek vagyunk a BL-ben

A Dinamo Kijev román edzője, Mircea Lucescu egy olasz rádióműsorban beszélt az esélyekről a Bajnokok Ligájában a Ferencváros elleni szerdai összecsapás előtt, és arra a kérdésre is válaszolt, hogyan érinti az ellenszenv, amit saját csapata szurkolói mutatnak az irányába.

Magyar Nemzet
2020. 10. 27. 12:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdán a Dinamo Kijevet fogadja a Fradi a BL csoportkörében, miután mindkét együttes vereséget szenvedett az első fordulóban. A zöld-fehérek a Barcelona otthonában kaptak ki 5-1-re, az ukrán klub pedig hazai pályán veszített 2-0-ra a Juventus ellen. A Dinamo tapasztalt edzője, Mircea Lucescu szerint a koronavírus megkeverheti a lapokat, de így sem ad sok esélyt a Fradi és önmaguk számára a továbbjutásra.

– Az első meccsen a Juventus megérdemelt győzelmet aratott ellenünk, fontos pillanatokban szerzett gólokat – jelentette ki egy olasz rádióműsorban Lucescu. – Úgy gondolom, hogy a torinóiak és a Barcelona minden gond nélkül továbbjut ebből a csoportból a nyolcaddöntőbe. A katalánok a szebb arcukat mutatják a BL-ben, de természetesen a koronavírus-járvány speciális helyzet, megkeverheti a kártyákat.

Ugyanakkor nem gondolom, hogy lenne meglepetés a csoportunkban, a Juventus kiváló együttes, a Barcelona pedig erősebb nálunk és a Ferencvárosnál is.

Lucescu csak a nyáron kezdte meg az építkezést Kijevben, és szerinte még nem versenyképes a csapata. – Nagyon nehéz időszakon van túl a klub, öt éve nem jártunk a BL-ben, és pénzügyi problémák is voltak – árulta el a román edző. – Olyan játékosokból építettünk csapatot, akik az utánpótlásból érkeztek. Ugyan megnyertük az ukrán szuperkupát, és fontos meccseken sikert aratva bejutottunk a BL-be, de még alakulóban vagyunk.

Az eredmények ellenére még nem vagyunk a kívánt, versenyképes szinten. Próbálom visszavezetni a Dinamót abba a minőségbe, ahol a helye van.

Ahogy azt megírtuk, a kijevi szurkolók tüntettek Lucescu ellen, amiért korábban a nagy rivális Sahtar Donyeck sikerkovácsa volt, és az ultrák nyomására mindössze négy nappal a kinevezése után távozni akart.

– Lemondtam, mert nem a pénzért ültem le a kispadra, hanem azért, mert úgy gondoltam, hogy még mindig tudok alkotni a futballban, de ha nem fogadnak el, akkor nincs értelme csinálni – válaszolta a szurkolókkal kapcsolatos kérdésre Lucescu. – Az elnök a segítségemet kérte, én viszont nem tudtam, hogy a szurkolók ennyire ellenzik a személyemet. Ezért mondtam le, de meggyőztek.

Korábban sokáig Olaszországban dolgozott Lucescu, aki 1998-ban az Internazionale edzője volt, amikor a milánói csapathoz került a fiatal Andrea Pirlo. A világbajnok középpályás jelenleg a Juventus kezdő edzője, tehát a Dinamo és a Fradi BL-csoportjában szerepel.

– Nem könnyű olyan csapatnál kezdeni az edzői pályafutásodat, amelynek minden meccset meg kell nyernie. Pirlónak meg kell találni az egyensúlyt, miközben folyamatosan száz százalékot kell adni, ez nem egyszerű – fogalmazott Lucescu. – Meggyőződésem, hogy Pirlo nagyszerű csapatot hoz létre, amelyben a játékosokkal való kapcsolata kulcsfontosságú.

Pirlo nálam indult, olyan, mintha a gyermekem lenne.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.