Dzsudzsák Balázs beindult, de meggyőzheti-e Rossit?

Megint gólt lőtt Dzsudzsák Balázs, nem is akármilyet, a gyengébbik lábával, jobbal bombázott a kapuba. A Debrecen ezzel egyenlített a Csákvár ellen, majd 4-2-re nyert az NB II 36. fordulójában, és újabb lépést tett az élvonalba való visszajutás felé. Kérdés, hogy Dzsudzsák látványosan javuló statisztikája jelenthet-e számára visszautat a magyar válogatottba a nyári Európa-bajnokság előtt.

Magyar Nemzet
2021. 05. 02. 17:59
null
Dzsudzsák Fotó: Kovács Péter/Hajdú-Bihari Napló
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután tavaly nyáron hazaszerződött a másodosztályú Debrecenbe az őszi teljesítménye mindenképpen hiányérzetet keltett. Egyetlen gólt sem szerzett az NB II-es idény első felében, de tavasszal begyújtotta a rakétákat. Márciusban, a Kaposvár elleni bajnokin szerezte az első találatát, ma a Csákvár ellen pedig már a negyediket lőtte, és zsinórban a harmadik meccsén talált be, ugyanis a legutóbbi két fordulóban a Kazincbarcika és a Békéscsaba kapuját is bevette.

Dzsudzsák Balázs gólja a Csákvár ellen:

A DVSC 34 éves csapatkapitánya a gólok mellett a gólpasszokat tekintve áll csak igazán jól, hiszen 14 találatot készített elő a bajnokságban. A mutatók alapján tehát egyre jobb formába lendül Debrecenben Dzsudzsák, aki rendszeresen játszik, most már a meccsterheléssel sem lehet gondja.

A 108-szoros válogatott labdarúgó legutóbb 2019 novemberében, a Wales elleni 2-0-s vereségkor lépett pályára a nemzeti csapatban, amikor úgy tűnt, hogy nem jutunk ki az Európa-bajnokságra. Tavaly aztán nagyot fordult a világ együttesével, amely Dzsudzsák nélkül kvalifikálta magát a tornára, és rengeteget fejlődött. Mindennek ellenére decemberben a szélső úgy nyilatkozott, hogy nem tett le a visszatérésről: – Ha eljön az a pillanat, amikor nem tartom magam alkalmasnak a válogatottságra, akkor el fogom engedni ezt a kérdést, de jelen pillanatban nem tartunk itt.

A szövetségi kapitány legutóbbi állásfoglalása szerint ő ezt már másként gondolja, februárban így fogalmazott Marco Rossi lapunknak: – Elmondtam Balázsnak, amit gondolok. A másodosztályból nagyon nehéz, szinte lehetetlen bekerülni a válogatottba. Nem azért, mert ebből hiúsági kérdést csinálok, hanem mert – a Debrecen–Vasas mérkőzést leszámítva – a többi nem éri el a nemzetközi szinthez kívánatos színvonalat.

Azóta azonban sok minden változott. Egyrészt Dzsudzsák újra lövi a gólokat és adja a gólpasszokat, még ha a bajnokság színvonala megkérdőjelezhető, akkor is. Rossi pedig több rossz hírt is kapott a válogatott kreatív középpályásairól. Kalmár Zsolt sérülés miatt már biztosan nem játszhat az Eb-n, pedig elviekben ugyan ott lehet a csapatban, de a tavasszal egyetlen percet sem futballozott az elhúzódó rehabilitációja miatt az RB Leipzigben. Mindez újra felvetheti Dzsudzsák Balázs válogatottságának kérdését.

A Csákvár elleni győzelmével a DVSC az NB II élére állt két fordulóval a vége előtt, de a Vasas még ma visszaelőzheti. A két csapat feljutását mindenesetre már nem fenyegeti nagy veszély.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.