Már jó az esély Szoboszlai Dominik szereplésére az Eb-n

A továbbra is sérült Szoboszlai Dominik májusban megkezdheti a csapattal közös edzéseket az RB Leipzignél, de talán már egyetlen meccsen sem játszhat Julian Nagelsmann edző irányítása alatt, aki az idény végén távozik a klubtól. A lipcsei edzőkérdésről és Szoboszlai Európa-bajnoki szereplésének esélyeiről kérdeztük a futballista menedzserét, Esterházy Mátyást.

2021. 04. 29. 7:30
Szoboszlai Dominik, Esterházy Mátyás, RB Leipzig
Szoboszlai Dominik és Esterházy Mátyás az átigazolás bejelentésekor Forrás: facebook.com/emsportsconsulting
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden jelentette be a Bayern München , hogy a nyártól szerződteti vezetőedzőnek Julian Nagelsmannt az RB Leipzig csapatától. Az ügy a magyar válogatott kulcsembere, miatt számunkra különösen fontos, hiszen a húszéves középpályás tavaly decemberben igazolt húszmillió euróért Salzburgból Lipcsébe, ahol azóta az elhúzódó szeméremcsont-gyulladása miatt eddig egyetlen percet sem futballozott, most pedig komoly változások történnek a klubnál.

Szoboszlai Dominik legutóbb még tavaly, a Salzburg színeiben futballozott Fotó: Maxim Shipenkov/POOL/AFP

– Nyilvánvaló, hogy Julian Nagelsmann személye fontos szerepet játszott a döntésünkben, amikor Szoboszlai Dominik az RB Leipzighez került, de ilyen a futball – válaszolta lapunknak Esterházy Mátyás, a játékos menedzsere. – Mi is tudtuk, hogy a világ egyik legjobb edzője ajánlatok sokaságából válogathat. Azt, hogy Hans-Dieter Flick távozik a Bayern Münchentől és ezzel megindul az edzőkeringő Németországban, maguk az érintettek sem láthatták előre.

Mindez ugyanakkor a terveinket nem változtatta meg.

– Újabb pozitív megerősítésnek látom, hogy az edző, akinek komoly szerepe volt Dominik Lipcsébe csábításában, júliustól a világ egyik legjobb csapatát vezeti majd – tette hozzá a menedzser. – Szuper lett volna, ha Dominik több időt tud együtt dolgozni Nagelsmannal, de az RB Leipzig az elmúlt években bizonyította, hogy jól tud reagálni a hasonló kihívásokra, és meggyőződésem, ez most is így lesz.

Osztrák és német lapértesülések szerint a Salzburg jelenlegi edzője, Jesse Marsch az esélyes az RB Leipzig vezetőedzői posztjára a következő idénytől. Az amerikai szakember már-már rajong Szoboszlaiért, akivel sikeres másfél évet töltöttek együtt Salzburgban. Kérdésünkre Esterházy Mátyás megerősítette, kiváló a kapcsolat közöttük.

– A leendő edzőről szóló pletykákat nem tudom és nem is akarom kommentálni. A mi szempontunkból semmiképpen sem lenne rossz, ha Jesse Marsch kapná meg az RB Leipzig kispadját, hiszen Dominiknek fantasztikus az emberi kapcsolata vele. Ugyanakkor bárki legyen az edző, ugyanúgy meg kell harcolni a csapatba kerülésért, szóval ez nem kiemelt téma nálunk. Most az a legfontosabb, hogy a felépülése jól haladjon, és a következő idényben minél több időt tölthessen a pályán.

Közzétette: EM Sports Consulting2020. december 17., csütörtök

 

Korábban abban lehetett bízni, hogy Szoboszlai az idény hajrájában már pályára léphet az RB Leipzigben, ami a nyári Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott miatt is fontos lenne. Még három forduló van hátra a Bundesligából, amely május 22-én ér véget, de továbbra sem tudni, hogy a játékos mikor futballozhat újra.

– Mi eddig is arról beszéltünk, hogy a tervek szerint Dominik májusban megkezdheti a közös edzéseket a csapattal, és most is csak ezt tudom elmondani – szögezte le Esterházy. – Hogy ebből mikor lehet pályára lépés, az nagyon összetett kérdés, és nem az én kompetenciám ezt eldönteni. Ugyanaz az érdekünk a klubéval, hogy minél hamarabb fitt legyen.

A magyarokat elsősorban az érdekli, hogy Szoboszlai játszhat-e az Eb-n, amelyen csapata a címvédő Portugália ellen kezdi meg szereplését a Puskás Arénában június 15-én.

– Természetesen Dominik mindennél jobban szeretne ott lenni az Eb-n – tolmácsolta Esterházy. – Napról napra, hétről hétre lépkedünk előre, meglátjuk, ez mire lesz elég. Ahogy most állnak a dolgok, jó esélye van arra, hogy szerepeljen az Eb-n, de hogy mennyit tud majd játszani, azt megint csak nem az én feladatom megmondani. Ez a szövetségi kapitány és az orvosi stáb dolga lesz, a magam részéről a legmesszebbmenőkig megbízom bennük.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.