Eddig tartott Messiék szolidaritása a klubjukkal

A Barcelona játékosai nem mondanak le a továbbiakban bérük egy részéről.

Ch. Gáll András
Forrás: MTI2020. 06. 03. 19:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A spanyol bajnoki címvédő FC Barcelona labdarúgói nemet mondtak az újabb fizetéscsökkentésre a RAC1 közlése szerint. A katalán rádió úgy értesült, hogy Josep Maria Bartomeu klubelnök kérte a játékosokat: továbbra is mondjanak le bérük egy részéről, miként tették azt az elmúlt három hónapban, ily módon segítve a klubot megbirkózni a koronavírus-világjárvány okozta pénzügyi nehézségekkel.

A rádió szerint a futballisták előző hozzájárulásának köszönhetően a Barcelona több mint 40 millió eurót tudott megtakarítani. Az újabb – további tízmilliót célul tűző – elnöki kérést viszont már visszautasították. Ebben nyilván az is közrejátszik, hogy miközben Messiék meghúzzák a nadrágszíjat, most kaptak szárnyra olyan hírek, hogy 60 vagy 80 millió euróért megveszi a klub Lautaro Martínezt az Internazionalétól.

A spanyol labdarúgó-bajnokság, melyet a koronavírus-járvány miatt 27 forduló után függesztettek fel, a jövő héten folytatódik – üres lelátók előtt. A Real Madridot két ponttal megelőzve listavezető Barça június 13-án játszik először, Lionel Messiék a Mallorca vendégeként lépnek pályára.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.