Figyelmeztető rajt-cél vereség

Kazahsztánt könnyedén elintézte, a további sorsa szempontjából sokkal fontosabb, Spanyolország elleni meccsen viszont négy góllal kikapott a női kézilabda-válogatott a Japánban zajló világbajnokságon. Holnap Montenegró és reményeink szerint látványos formajavulás következik.

2019. 12. 02. 7:17
null
Kumamoto, 2019. december 1. Kovacsics Anikó (k) kapura dob a Japánban zajló női kézilabda-világbajnokságon játszott Spanyolország-Magyarország mérkőzésen Kumamotóban 2019. december 1-jén. A magyar válogatott 29-25-re kikapott Spanyolországtól. MTI/EPA/Jamamura Hirosi Fotó: MTI/EPA/Jamamura Hirosi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden kezdet nehéz – na de ennyire? Női kézilabda-válogatottunk az utóbbi időben mintha be lenne oltva a jó rajt ellen. Ez Kazahsztán ellen belefért, az ázsiai csapat szombaton 3-2-re vezetett a mieink első vb-csoportmeccsén Kumamotóban, aztán helyreállt a világ rendje, 39-15-re győzött Kim Rasmussen csapata. Sajnos nem okultak játékosaink a gyatra kezdésből, tegnap Spanyolország ellen a hatodik percben már 4-0 volt, nem ide, a szövetségi kapitány kapust, kapusokat cserélt, egy félidő alatt Bíró Blanka, Kiss Éva és Triffa Ágnes is pályán lehetett hosszabb-rövidebb ideig. A dán főnök folyamatosan forgatta a csapatot, de nem lelte meg az ideális felállást. gyengén lőtt, Kovacsics Anikó legfeljebb a tudása felét mutatta meg a spanyoloknak. Az ellenoldalon Cabral Barbosa könnyedén cikázott át a magyar védelmen, okos gólokat dobott. A hajrában 14-12-re sikerült feljönni, erre egy 4-0-s rohammal válaszoltak a spanyolok.

Rasmussen tovább variált a szünet után, a kapuba visszaálló Bíró Blankának kilenc védése volt bő negyedóra alatt, de csapattársai rendkívül rosszul lőttek a másik kapu előtt. Barbosa harmadik kétperces büntetése után felcsillant a remény, de a végén még rátettek egy lapáttal a spanyolok, így 29-25 lett a vége.

– Végig rohantunk az eredmény után. Nagy nyomás alatt játszottunk, de figyelembe kell venni, hogy fiatal a csapatunk, és még nem voltunk együtt annyit, hogy egy ilyen feladatot meg tudjunk oldani. Az én feladatom, hogy visszaemeljem a csapatot arra a szintre, ahol a tudásunk alapján vagyunk, hogy a következő mérkőzések már úgy sikerüljenek, ahogy szeretnénk – értékelt a szövetségi kapitány.

Fotó: MTI/EPA/Jamamura Hirosi

A magyar válogatott holnap magyar idő szerint reggel hét órakor a Szenegál után Kazahsztánt is legyőző Montenegró ellen folytatja a szereplését a világbajnokságon. Mivel a csoportból az első három helyezett jut tovább az elődöntőbe, s ez nagy valószínűséggel a négy európai csapat, a magyar, spanyol, román, montenegrói közül kerül ki, kötelező a győzelem a délszlávok ellen.

Női kézilabda-világbajnokság, C csoport, eredmények: Magyarország–Kazahsztán 39-15, Spanyolország–Magyarország 29-25. A csoport állása: 1. Spanyolország 4 pont (60-41), 2. Montenegró 4 (59-46), 3. Magyarország 2 (64-44), 4. Románia 2 (45-55), 5. Szenegál 0 ­(­49-58), 6. Kazahsztán 0 (36-69).

Szegedi klubcsúcs

A januári Európa-bajnokság előtt lejátszották az idei utolsó kört a férfikézilabda Bajnokok Ligájában. Nem kegyelmezett a Szeged a horvát Zagrebnek, a sérült Bodó, Blazevic, Sigurmannsson és Gaber nélkül is 33-23-re legyőzte a Zagrebet, és a második helyről várja a folytatást A Szeged sorozatban hetedszer győzött a BL-ben, ami új klubcsúcsot jelent. A Veszprém Szkopjéban, az északmacedón Vardar elleni 38-29-es győzelemmel zárta le az idei BL-szezonját, a csoportmásodik helyről várja a jövő év kihívásait.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.