Fucsovics egyenlített, Magyarország–Belgium 1-1

Balázs Attila veresége után Fucsovics Márton következett a belgák elleni Davis-kupa párharc második mérkőzésen. A nyíregyházi játékos döntő szettes csatát vívott és nyert.

2020. 03. 06. 22:24
null
20200306 Debrecen Tenisz Davis kupa Fucsovics Márton Magyar Nemzet fotó:Mirkó István Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Balázs Attila veresége után következett a belgák elleni Davis-kupa párharc második mérkőzésen. A nyíregyházi játékos – ahogy Balázs is – döntő szettes csatát vívott, azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy ő nyert. Két mérkőzés után az állás: Magyarország-Belgium 1-1, szombaton a párosok következnek, majd két egyessel zárul a madridi döntőre kvalifikáló összecsapás.

A világranglista 76. helyén álló Balázs Attila remekül kezdett, 7:5-re megnyerte az első szettet a 222. helyen rangsorolt, a 2018-as belga–magyar párarc során Fucsovics Mártont is legyőző Ruben Bemelmans ellen, de a következő két játszmát a látványosan feljavuló belga riválisa nyerte. Balázs Attila a mérkőzés utáni értékelésében kijelentette, hogy egy vagy két fontos ponton múlott a mérkőzés kimenetele, de a döntő pillanatokban Bemelmans mindig extra teljesítménnyel rukkolt elő. Balázs nyilatkozatát itt olvashatják.

A harminckét éves magyar játékos szombaton Fucsovics Márton párjaként előbb párosban javíthat, majd egy további egyes mérkőzés vár rá.

A pénteki nap második mérkőzésén Fucsovics Márton egy könnyen, s főleg gyorsan 6:2-re megnyert szettet követően a második játszmát 7:5-re elveszítette Kimmer Coppejans ellen. A döntő felvonásban 5:4-ig mindkét fél hozta a szerváját, ám ekkor Coppejans adogató játékánál Fucsovics brékelt, és ezzel megnyerte a mérkőzését 6:2, 5:7, 6:4-re. Így két mérkőzés, és egy játéknap után: Magyarország–Belgium 1-1.

Fucsovics Márton: Sokszor kisegített a szervám Coppejans ellen

A magyar-belga Davis-kupa párharc egy játéknap után 1-1-re áll. Balázs Attila veresége után Fucsovics Márton győzött. A nyíregyházi játékos nem élte meg lelki teherként, hogy győzelmi kényszerben kellett játszania. A döntő szett elején megfordult a fejében, hogy nagyon nehéz lehet a folytatás, de gyorsan elhessegette magától a gondolatot.

„Nem gondoltam arra, hogy egy meccs után 1-0-ra vezetnek a belgák, s ha nem sikerül nyernem Coppejans ellen, akkor 0-2 lesz az állás. Mindig a következő labdára koncentráltam, könnyen lehet, ha a 0-2-es állás lehetőségére gondolok, akkor megremeg a kezem a hazai közönség előtt. Ami a borítást illeti, régen játszottam salakon, s ehhez képest szerintem egész jól ment a tenisz. Coppejans nagyon jól játszott, rengeteg nyerőt ütött. Nagyon nehéz volt ellene, de sokszor kisegített a szervám és ez rengeteget jelentett. A harmadik szett elején megfordult a fejemben, hogy nagyon nehéz lesz kiharcolni a győzelmet. A közönség támogatásáról csak a legjobbakat tudom elmondani. Jó érzés, hogy újra itthon, hazai környezetben játszhattam. Sokszor eszembe jut a meccsek során, hogy megpróbálom az alsó szervát azok ellen, akik – mint a belga Coppejans – több méterre az alapvonal mögött állnak fogadóként. Ilyenkor még ha nem is sikerül, akkor is legyen ott a túloldalon játszó fejében, hogy bármikor előhúzhatom ezt a figurát. Minden egyes fogadójátéknál eszembe jutott, hogy megpróbálok valami váratlant, 5-4-es vezetésemnél átvillant az agyamon, hogy a következő játékban az ellenfelemen lesz a nyomás. S ez így is történt, Coppejans rontott is, ennek köszönhetően megnyertem a mérkőzést” – értékelt a pénteki 6:2, 5:7, 6:4-es győzelme után Fucsovics Márton, aki pénteki esti sikerével 1-1-re alakította a magyar-belga Davis-kupa párbajt.

Szombaton előbb a párosok lépnek pályára, majd további két egyes zárja le az összecsapást.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.