időjárás 4°C Aranka 2023. február 8.
logo

Balázs Attila: Nem tudtam ellazulni

Szilágyi László
2020.03.06. 21:41
Balázs Attila: Nem tudtam ellazulni

Az első számú magyar teniszező, Balázs Attila meggyőződése, hogy egy-két ponton múlott a belga Ruben Bemelmans elleni mérkőzése a debreceni Davis-kupa összecsapáson. Balázs szerint az lehetett a gond, hogy végig feszült volt, nem tudott ellazulni.

„Hajszálon múlott a meccs; egy vagy két pontot kellett volna pontosabban ütnöm, de Bemelmans ezekben a kritikus helyzetekben mindig extra teljesítményt nyújtott. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy az én kezemben volt a mérkőzés, de nem tudtam kihasználni a lehetőségeimet. Az ellenfelem remek formában érkezett a Davis-kupa párharcra, nemrég nyert meg egy ATP 25 ezres tornát, igaz, a formámra én sem panaszkodhattam.

Feszült voltam, sajnos nem tudtam ellazulni. Mindenki győzelmet várt tőlem, hozzáteszem, hazai közönség előtt én is erre készültem. Szerettem volna, ha 1-0-s vezetésünknél adom át a stafétát Fucsovics Marcinak. Sajnálom, hogy ez nem sikerült.

Sajnos be kell látnom, hogy nem nekem kedvezett a borítás, nem tudtam élni a kedvenc taktikai fegyveremmel, a rövidítéssel. S hogy mi lesz a szombati páros mérkőzésen? Nem érzem magam fáradtnak, fizikálisan nem vett ki belőlem sokat a Bemelmans elleni mérkőzés. A belgák párosának mindkét tagja az első 50-ben van a páros-világranglistán.

Szinte egész évben a párosra készülnek. Mi Marcival megnyertük a legutóbbi négy páros-meccsünket a Davis-kupában. Bízom magunkban. Mindent megpróbálunk” – mondta Balázs Attila a Ruben Bemelmans elleni veresége után.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.