Gödörben a Mezőkövesd, a menekülő Paks kiejtette a Kaposvárt

Kuttor Attila csapata egy hét alatt három vereséget szenvedett, de marad a dobogón.

2020. 06. 06. 19:08
Kuttor Attila
Kuttor Attila a Mezőkövesdből kihozta a maximumot Fotó: Czeglédi Zsolt Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kaposvárott nagyon szurkolhattak a Mezőkövesdnek. Péntek este a Rákóczi pontot tudott szerezni Debrecenben, amivel nem lett már az NB I 27. fordulójának első játéknapján matematikailag is kieső, ám a másodikon megpecsételődhetett a sorsa. Ehhez arra volt szüksége, hogy az előtte álló Paks és Újpest ne szerezzen pontot, tehát adott volt, hogy ki ellen és egyben kinek kellett szurkolniuk a kaposváriaknak.

A Paks papíron nem sok eséllyel utazott Mezőkövesdre, hiszen az utolsó előtti helyen szerénykedett, a házigazda viszont a dobogó harmadik helyén áll. Ez a különbség azonban a pályán egyáltalán nem érződött, még úgy sem, hogy hazai részről Zivzivadze már az 5. percben eltalálta a kapufát – nagy meglepetésre a kövesdiek az első félidőben már nem is találták el többé a kaput. A vendégek higgadtan futballozva sokkal jobb benyomást keltettek, a Mezőkövesd – akár a szerdán a Bp. Honvéd ellen 2-1-re elvesztett Magyar Kupa-döntőben – tompán, ötlettelenül játszottak. Gól azonban ekkor nem esett, a második játékrészben viszont a Paks nagyon kibabrált a hazai csapattal.

Az 51. percben Balogh a saját térfelén gyorsan elvégzett egy szabadrúgást, majd Szakály labdájából Böde ugratta ki Könyvest, aki Eperjesi mellett kapura tört, és tíz méterről, jobbal a bal sarokba lőtt. A hátrány sem rázta fel a Mezőkövesdet, magabiztossá tette viszont a vendégeket, és a 64. percben egy újabb kontra végén ismét Könyves talált a kapuba – máris két góllal vezetett a Paks!

Kuttor Attila, a házigazdák vezetőedzője érthetően elégedetlen volt a csapatával, a második gól után már mind az öt cseréjét kihasználta. Ez sem segített, a Mezőkövesd hazai pályán valamire való helyzetet sem tudott kidolgozni, egy héten belül három fontos meccset veszített el – ezenkívül egy hete Diósgyőrött, szerdán a kupadöntőt –, igaz, még így is öt ponttal vezet a negyedik Diósgyőr és az ötödik Puskás Akadémia előtt. A Paks pedig ezzel a megérdemelt sikerrel elmozdult a kieső helyről, és az biztos, hogy a fordulót akkor sem zárja az utolsó előtti helyen, ha nyer az Újpest és a Zalaegerszeg is, mert a Debrecen biztosan mögötte marad.

Ami pedig a Kaposvárt illeti, a paksiak sikere neki már a kiesést jelenti, a hátralévő hat fordulóban ha tizennyolc pontot szerezne is, az sem lenne elég a bennmaradásához. A Rákóczi tehát ezúttal egy évet töltött el az élvonalban.

A Mol Fehérvár FC ugyan nyert 2-0-ra a Kisvárda ellen, eleinte egyáltalán nem tűnt ez a mérkőzés számára könnyűnek. A vendégek bátran kezdtek, a 7. percben Ene fejjel a kapufát találta el. Bódog Tamás, a Kisvárda vezetőedzője a találkozó előtt azt nyilatkozta, hogy ha már elutaztak Székesfehérvárra a távoli Kisvárdáról, akkor nem szeretnének üres kézzel hazamenni, és a csapatán látszott is ez a szándék. Ugyanakkor hiába birtokolta a labdát, a Mol Fehérvár a 16. percben egy szép kontrából vezetést szerzett, Loic Nego talált a hálóba. A találkozó végéig dicséretesen iparkodtak a vendégek, de ahogy fogyott az idő, úgy váltak egyre kevésbé veszélyessé, a hazai kontrák pedig egy ideig azért nem lehettek eredményesek, mert Dombó kapus nagy bravúrokat mutatott be. A 87. percben azonban ő is tehetetlen volt, egy újabb hazai ellentámadást Nikolics fejezett be pontosan. A Mol Fehérvár így tartja a második helyét, a Kisvárda viszont nem tudott elmozdulni a kieső veszélyzónából.

NB I, 27. forduló. Péntek: Debrecen–Kaposvár 1-1. Szombat: Mezőkövesd–Paks 0-2, Mol Fehérvár–Kisvárda 2-0, Újpest–Bp. Honvéd 1-0. Vasárnap: Zalaegerszeg–Puskás Akadémia 18.55, Ferencváros–Diósgyőr 21.05.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.