Gyengélkedett, de megmenekült a Barca, gálázott a Bayern

A Barcelona gyenge játékkal is 1-1-et játszott a Napoli vendégeként, a Bayern a londoni 3-0-lal lényegében lerendezte a Chelsea elleni párharcot a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

2020. 02. 25. 23:03
Napoli vs Barcelona
epa08247898 Napoli's Giovanni Di Lorenzo (R) and Barcelona's Antoine Griezmann in action during the UEFA Champions League round of 16 first leg soccer match between SSC Napoli vs FC Barcelona at the San Paolo stadium in Naples, Italy, 25 February 2020. EPA/CESARE ABBATE Fotó: CESARE ABBATE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Napoli–Barcelona meccsről először is azt kell rögzíteni, hogy megrendezték, s nem zárt kapuk mögött, hanem nézők előtt. A koronavírus olaszországi terjedése közepette ez nem lebecsülendő eredmény.

A nápolyiak a mérkőzés elején úgy futballoztak, mintha a vírus éppen ledönteni készülne őket. Hazai pályán is tíz emberrel védekeztek a kapujuk előtti húszméteres sávban. Ez a taktika öngyilkos – volt valaha. A Barca Messi-korszakának fénykorában, amikor a Real Madrid se nagyon úszta meg ellen négy gól alatt. Ám a katalán sztárgárda tegnap az első félidőben ismét a megfáradt erőművészek gyülekezetére emlékeztetett. Hiába volt 70:30 a labdabirtoklás a vendégek javára, negyvenöt perc alatt egyetlen helyzetet sem tudtak kidolgozni.

Szinte törvényszerű volt, hogy az egyik nápolyi kontra célba ér. A 30. percben a Jordi Albát helyettesítő Firpo eladta a labdát, Zielinski lódult meg vele, Mertenshez játszott, aki 17 méterről akkor gólt vágott a bal felsőbe, hogy Ter Stegen mozdulni sem tudott rá (1-0).

Vidal a 89. percig bírta
Fotó: MTI/EPA/Ciro Fusco

A második félidőre ritmust tudott váltani a Barca, s szép „kispályás” akció végén Griezmann egyenlített (1-1). A vörös-kékek a folytatást lesétálták, de az 1-1 sem rossz eredmény a visszavágóra. Az sem olyan nagy érvágás, hogy a végén Vidalnak elgurult a gyógyszere, amiért kiállították. A hét végén az El Clásicón több kell a Barcelonától.

A másik párharc, mondhatni, már el is dőlt. Két ember és három perc műve volt az egész. Az 51. és az 54. percben is Lewandowski volt az előkészítő, s Gnabry a gólszerző. A biztonság kedvéért a vége felé Lewandowski is betalált, Bayern ezzel 3-0-ra nyert a Chelsea vendégeként, ami után a müncheni visszavágó már csak formaság.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések:

Napoli–Barcelona 1-1. Gól: Mertens (30.), illetve Griezmann (57.). Kiállítva: Vidal (89.)

Chelsea–Bayern München 0-3. Gól: Gnabry (51., 54.), Lewandowski (76.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.