Hatmillió forintra büntették a Fradit a szurkolói miatt

Komolyabb pénzbüntetést szabott ki a Magyar Labdarúgó-szövetség a Ferencvárosra a múlt heti, Újpest elleni derbin mutatott szurkolói viselkedés és a pirotechnikai eszközök használata miatt. A Nyíregyháza–Debrecen NB II-es rangadó is milliós bírságokat hozott.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 10. 30. 15:09
null
Labdarúgó NB I - Ferencvárosi TC-Újpest FC Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatmillió forint pénzbüntetést szabott ki a bajnoki címvédő Ferencvárosra az MLSZ fegyelmi bizottsága. A szövetség beszámolója szerint a zöld-fehér klubot az ősi rivális Újpest ellen 2-0-ra megnyert rangadón tapasztaltak miatt, szurkolóinak rendzavarásaiért, a megbotránkoztató, obszcén kifejezések és jelentős mennyiségű pirotechnikai eszköz használatáért, valamint a mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért büntették meg.

A derbi miatt az Újpestnek is fizetnie kell, de a lila-fehéreknek csak 200 ezer forintot a drukkerei hasonló rendzavarásaiért (tehát megbotránkoztató, obszcén kifejezések használatáért).

Múlt héten az NB II-ben is rangadót rendeztek, és az 1-1-gyel véget ért Nyíregyháza–Debrecen meccs sem múlt el büntetések nélkül. A hazaiknak 1,1 millió forintot kell fizetniük rendzavarásért, ám az nem derült ki, hogy ebbe beletartozott-e az is, hogy a meccs előtt zsírral kenték be a vendégszektor korlátait. A DVSC-nek pedig egymillió forintot kell befizetnie szurkolói nem megengedett magatartása és a pirotechnikai eszközök használata miatt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.