Hegedüs Levente ifjúsági olimpiai bajnok

A magyar jégkorongos küldöttség négy érmet, közte egy bajnoki címet szerzett a Lausanne-ban zajló ifjúsági téli olimpián.

Magyar Nemzet Online
Forrás: Magyar Jégkorong Szövetség2020. 01. 16. 17:13
null
A magyar kapus a Zöld csapat tagjakénti szerzett aranyérmet Forrás: Szalmás Péter/MOB
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Jégkorong Szövetség közlése szerint a szerdán véget ért 3x3-as jégkorongtorna négy érmet hozott a magyar küldöttségnek az ifjúsági téli olimpián.

A lausanne-i eseményen 9 magyar hokis vett részt, köztük 5 lány és 4 fiú. A kispályás tornát – mint az olimpia egyik új attrakcióját – egyedi rendszerben bonyolították le. A nagy hokinemzeteken kívüli országokból kvalifikált játékosokat egyenként színekkel jelölt vegyes csapatokba osztották, ezek versengtek egymással csoportkörös, majd egyenes kieséses rendszerben. A torna egészét tekintve elmondható, hogy mind a 9 magyar játékos meghatározó szerepet töltött be a csapatában az egész hét folyamán.

Végül a mieink közül négyen is bejutottak az elődöntőkbe, és egyikük sem maradt érem nélkül. Metzler Regina és Ivády Milán bronzérmes lett, Márton Luca ezüstérmes, míg Hegedüs Levente a Zöld csapat kapusaként ifjúsági olimpiai bajnoki címet szerzett.

A magyar kapus a Zöld csapat tagjakénti szerzett aranyérmet
Fotó: Szalmás Péter/MOB

A csapat a döntőben 10-4-re győzte le a Pirosakat. A 15 éves Hegedüs Levente – aki a DVTK Jegesmedvék játékosa – első magyarként lett bajnok téli ifjúsági olimpián.

Korábban két magyar jégkorongozó végzett dobogón: 2012-ben Innsbruckban Gasparics Fanni és Kovács Attila az ügyességi versenyeken ezüstérmes lett – emlékeztet rá a Magyar Jégkorong Szövetség.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.