Milák-arany és még két bronz! Ez történt a magyarokkal szerdán

Folyamatosan frissülő hírösszefoglaló a magyar sportolók eredményeiről a tokiói olimpia szerdai napján. Milák Kristófot az sem akadályozhatta meg az aranyérem megszerzésében 200 pillangón, hogy a rajt előtt elszakadt a nadrágja. Férfi kardcsapatunk bronzémet szerzett.

Magyar Nemzet
2021. 07. 28. 6:04
MILÁK Kristóf
Megvan a második arayn Fotó: MTI/Kovács Tamás

Folyamatosan frissülő hírösszefoglaló a magyar sportolók eredményeiről a tokiói olimpia szerdai napján. Milák Kristófot az sem akadályozhatta meg az aranyérem megszerzésében 200 pillangón, hogy a rajt előtt elszakadt a nadrágja. Férfi kardcsapatunk bronzémet szerzett.

ÚSZÁS

  • új olimpiai rekorddal végzett a 200 méteres pillangóúszás döntőjének az első helyén, s szerezte meg pályafutása első, Magyarország második aranyérmét a tokiói játékokon.
  • ugyancsak 200 pillangón a negyedik helyen végzett, mindössze hét századdal lemaradva a dobogóról.
  • Németh Nándor a 100 gyors elődöntőjében a saját országos csúcsát három századdal megjavítva, 47,81 másodperces eredménnyel a hetedik helyen bejutott a csütörtök hajnali fináléba.
  • pályafutása második legjobb eredményével (2:06,59), futama második, az összesített harmadik helyén végezve jutott be a női 200 pillangó csütörtöki döntőjébe.
  • Telegdy Ádám a 14. idővel bejutott az elődöntőbe 200 méteres hátúszásban.
  • Az ötödik olimpiáán induló 35 éves a 200 vegyes előfutamában a második helyén végzett , a tizedik legjobb idővel jutott tovább a csütörtöki középdöntőbe. Ugyanitt nem jutott tovább, a junior világcsúcstartó a 20. helyen fejezte be a versenyt.
  • Fotó: Tumbász Hédi Nemzeti Sport

    VÍVÁS

  • Első mérkőzésén, a negyeddöntőben 45-36-os győzelmet aratott a férfi kardcsapat (Szilágyi Áron, Szatmári András, Decsi Tamás) az Egyesült Államok ellen, így a legjobb négy közé jutva már biztosan az éremért vívhat.
  • Az elődöntőben a magyar csapat drámai végjátékban, 45-43-ra veszített Olaszország ellen, s ezzel eldőlt, hogy a bronzéremért szállhat harcba.
  • A harmadik helyért Németország volt a magyarok ellenfele. A Decsi Tamás helyére becserélt Gémesi Csanád mellett Szatmári András és vívott, az utolsó asszóig nagyon magabiztosan. A végén Szilágyi 14 tusos előnynél vette át a stafétát, és kis nehézségek árán ugyan, de megőrizte az előnyt. A kardválogatott 45-40-re nyert, és megszerezte a magyar küldöttség első bronzérmét Tokióban.
  • Fotó: Mirkó István

    CSELGÁNCS

  • Győzelemmel kezdett világbajnoki ezüst- és bronzérmesünk, aki a legjobb 32 között a menekültek csapatában szereplő Popole Misengát ipponnal verte, s jutott tovább a nyolcaddöntőbe a 90 kilósok mezőnyében.
  • Második mérkőzését is megnyerte Tóth Krisztián, aki nagy skalpot szerzett: aranyponttal nyert a japánok vb-ezüstérmese, Mukai Soicsiro ellen, és bejutott a negyeddöntőbe.
  • Tóth Krisztián a német Eduard Trippel ellen vereséget szenvedett, a 90 kilós dzsúdós a vigaszágon egy mérkőzést vív, s ha azon győz, akkor a bronzéremért léphet majd tatamira.
  • A vigaszágon Tóth Krisztián sikerrel járt: legyőzte a holland Noël van ‘t Endet, majd az orosz Mihail Igolnyikovot is, ezzel megszerezte a magyar cselgáncs csapat első tokiói érmét.
  • VÍZILABDA

  • A női pólós csapat hatalmas bravúrral legyőzte a címvédő USA csapatát 10-9-re. A bravúr értékét növeli, hogy az utolsó negyedet 4-1-re nyerte meg Bíró Attila csapata az amerikaiak ellen. Az USA női vízilabdacsapata a 2008-as pekingi olimpia döntője óta nem veszített mérkőzést az ötkarikás játékokon. Egészen idáig.
  • VITORLÁZÁS

    A Finndingiben szereplő a második versenynap után is a második helyen áll összetettben a tokiói olimpián. A világ- és Európa-bajnok magyar vitorlázó, a szerdai harmadik futamban kilencedikként, a következőben pedig negyedikként ért célba. A szörfös Cholnoky Sára előbb a 24., majd a 19., aztán megint a 24. helyen futott be, így kilenc futam után összesítésben egyet előrelépve a 25 helyen áll.

    Berecz Zsombor őrzi a második helyét
    Fotó: EPA/CJ GUNTHER

    ÍJÁSZAT

    Balogh Mátyás 6-0-ra kikapott a sokkal esélyesebb koreai Kim Vu Dzsintől, így nem jutott be a férfi egyéni versenyben a legjobb harminckét íjász közé.

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.